«Асканія-Нова» у небезпеці: навколо заповідника селяни масово палять стерню

«Асканія-Нова» у небезпеці: навколо заповідника селяни масово палять стерню
Аграрії Каховського району Херсонської області палять поля із сухою рослинністю

Спалення сухої трави може зашкодити «Асканії-Новій»

Біосферний заповідник «Асканія-Нова» може постраждати через паління сухої рослинності. Про це інформує Державна екологічна інспекція України.

Відомство повідомило, що 29 вересня виконувач обов’язків голови Державної екологічної інспекції України Ігор Яковлєв, перебуваючи на території заповідника «Асканія-Нова», зафіксував факт порушення вимог природоохоронного законодавства, а саме самовільне випалювання рослинності або її залишків. Так, аграрії Каховського району Херсонської області палять поля із сухою рослинністю, що може становити загрозу для унікальних українських степів.

«Очільник Держекоінспекції викликав на місце державних інспекторів з охорони навколишнього природного середовища Херсонської області для встановлення суб’єкта господарювання, що вчиняє порушення, і притягнення його до відповідальності», - йдеться у повідомленні Держекоінспекції.

Яковлєв також звернувся до голови Херсонської облдержадміністрації для вжиття необхідних заходів реагування.

Держекоінспекція нагадала, що відповідно до ст.77-1 Кодексу України про адміністративні правопорушення, випалювання сухої природної рослинності або її залишків без дозволу органів державного контролю у галузі охорони навколишнього природного середовища або з порушенням умов такого дозволу тягне за собою накладення штрафу на громадян від десяти до двадцяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (170 - 340грн.) і на посадових осіб – від п’ятдесяти до сімдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (850 - 1190грн.).

Довідково: біосферний заповідник «Асканія-Нова» - одне із чудес України. На території заповідника мешкають не менше 1155 видів членистоногих, 7 видів земноводних і плазунів, 18 видів ссавців, в різні пори року зустрічається більше 270 видів птахів, з яких 107 видів залишаються на гніздування.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: