Чи застосує РФ ядерну бомбу у випадку деокупації Криму? Прогноз прем’єра Нідерландів

Чи застосує РФ ядерну бомбу у випадку деокупації Криму? Прогноз прем’єра Нідерландів
фото з відкритих джерел

Рютте про ядерну зброю: «США настільки сильніші за Росію, що вона просто не може піти на цей ризик»

Росія не піде на застосування ядерної зброї, навіть якщо Україна звільнить Крим військовим шляхом, оскільки в Кремлі дуже побоюються можливого удару у відповідь з боку США. Про це заявив прем'єр-міністр Нідерландів Марк Рютте в інтерв'ю виданню «Європейська правда».

Рютте впевнений, що ніхто не має права диктувати українцям, у який спосіб звільняти окупований півострів. А будь-яке застосування Росією ядерної зброї призведе до того, що США обов'язково на це дадуть відповідь і їхня відповідь буде набагато сильнішою.

«США настільки сильніші за Росію, що вона просто не може піти на цей ризик», – сказав він.

При цьому глава уряду Нідерландів зазначив, що не збирається вказувати українському керівництву, яким чином звільняти окупований півострів.

«Ми хочемо, щоб Україна виграла цю війну, але вибір тактики – з чого почати, що саме робити – це має бути вашим рішенням. Ми не можемо вирішувати це за Україну», – додав Марк Рютте.

За словами Рютте, якби Нідерланди зіткнулися б з окупацією частини своєї території, то він був би дуже роздратований, якби хтось вказував би йому, як звільняти землі.

Раніше повідомлялося, США не визнають Крим територією Росії і вважають її українською, у зв'язку з цим вони підтримують нанесення Україною ударів по російських військових об'єктах на півострові. Нуланд зазначила, що «щонайменше, без демілітаризації Криму Україна не буде в безпеці», і демілітаризація повинна стати частиною «стійкого стримування».

Також в адміністрації Байдена повідомили, що повернення Україною Криму є «червоною лінією» для Путіна і це загрожує серйозною ескалацією. Однак там не заперечують право України відвоювати півострів. Так, держсекретар Ентоні Блінкен розкрив, що США не особливо заохочують Україну повертати Крим, але рішення «виключно за Києвом». 

Читайте також: Смерть Путіна, наступник Зеленського і закінчення війни. Що згенерував штучний інтелект?

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: