США схвалили удари України по цілях РФ у Криму: Кремль впав в істерику

США схвалили удари України по цілях РФ у Криму: Кремль впав в істерику
Російська влада вважає, що схвалення ударів по Криму «це те ж саме, що підштовхування українців до атаки на Москву або Владивосток
фото з відкритих джерел

Російська влада побачила войовничий настрій у заявах Вашингтона 

Російська влада відреагували на слова заступниці держсекретаря США Вікторії Нуланд про підтримку США українських ударів по Криму. У МЗС Росії заявили, що підтверджуються російські заяви «про безпосередню залученість Сполучених Штатів у конфлікт».

«США активно постачають Київ сучасними комплексами, які використовуються для ураження російських регіонів. Консультують українських воєначальників. Де-факто разом з ними планують операції. Беруть участь у наведенні на цілі озброєнь, що відкрито визнають і американські експерти», – заявив прессекретар посольства Росії в США Ігор Гіренко.

Схвалення ударів по Криму «це те ж саме, що підштовхування їх (українців - ред.) до атаки на Москву або Владивосток». «Розцінюємо подібну позицію Вашингтона як неприкритий прояв войовничого настрою Сполучених Штатів щодо нашої країни», – додав Гіренко.

Як повідомлялося, США не визнають Крим територією Росії і вважають її українською, у зв'язку з цим вони підтримують нанесення Україною ударів по російських військових об'єктах на півострові. Нуланд зазначила, що «щонайменше, без демілітаризації Криму Україна не буде в безпеці», і демілітаризація повинна стати частиною «стійкого стримування».

Раніше в адміністрації Байдена повідомили, що повернення Україною Криму є «червоною лінією» для Путіна і це загрожує серйозною ескалацією. Однак там не заперечують право України відвоювати півострів. Так, держсекретар Ентоні Блінкен розкрив, що США не особливо заохочують Україну повертати Крим, але рішення «виключно за Києвом». 

Читайте також: Смерть Путіна, наступник Зеленського і закінчення війни. Що згенерував штучний інтелект?

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: