США заявили, що Україна має право відвоювати Крим та спрогнозували реакцію Путіна

США заявили, що Україна має право відвоювати Крим та спрогнозували реакцію Путіна
Блінкен повідомив, що США не особливо заохочують Україну повертати Крим
фото з відкритих джерел

Адміністрація Байдена вбачає першочергову мету у тому, щоби допомогти Україні досягати успіху у триваючих боях на сході

Повернення Україною Криму є «червоною лінією» для Путіна і це загрожує серйозною ескалацією. Про це заявили в адміністрації президента США Джо Байдена. Однак там не заперечують право України відвоювати півострів. Про це йдеться у матеріалі Politico на основі спілкування з чотирма співрозмовниками.

У дистанційному спілкуванні з групою експертів держсекретар Ентоні Блінкен сказав, що президент РФ Володимир Путін явно сприйняв би спробу України повернути Крим як перетин «червоної лінії» і це може спровокувати Росію на масштабну реакцію.

Блінкена нібито запитали у цьому закритому спілкуванні, чи США допомагатимуть Україні здійснити задекларовану мету і повернути всі окуповані території, включно з Кримом. За словами чотирьох людей, які були свідками відповіді, Блінкен розкрив, що США не особливо заохочують Україну повертати Крим, але рішення «виключно за Києвом». Адміністрація Байдена вбачає першочергову мету у тому, щоби допомогти Україні досягати успіху у тривалих боях на сході. 

Нагадаємо, триває 358-а доба повномасштабної війни Росії проти України. За минулу добу підрозділи Сил оборони відбили ворожі атаки в районах  понад 15 населених пунктів. Зокрема, біля Білогорівки і Серебрянського лісництва Луганської області та Федорівки, Бахмута, Диліївки, Авдіївки, Водяного, Первомайського, Мар’їнки, Новомихайлівки, Вугледара, Пречистівки та Новосілки на Донеччині.

Читайте також: Смерть Путіна, наступник Зеленського і закінчення війни. Що згенерував штучний інтелект?

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: