На Львівщині пройдуть військові навчання за стандартами НАТО

На Львівщині пройдуть військові навчання за стандартами НАТО
На Львівщині пройдуть військові навчання за стандартами НАТО
фото з відкритих джерел

Підготовка буде проводитися з використанням імітаційної системи моделювання бойових дій типу JCATS

У лютому в Україні стартують військові навчання за стандартами НАТО за участю тренерів з країн-членів. Маневри пройдуть у Львівській області. Про це повідомили в Держприкордонслужбі.

У Львівській області завершилася Головна конференція з планування навчання підрозділів в рамках Об'єднаної багатонаціональної групи з підготовки — Україна (JMTG-U).

У ній взяли участь понад 30 представників ДПС та ЗСУ та США. Вони обговорили тренування прикордонної комендатури швидкого реагування Білгород-Дністровського загону і бригади ЗСУ і вирішили, що маневри почнуться в першій декаді лютого і триватимуть до початку квітня.

«Цього року бійців навчатимуть українські інструктори за допомогою спостерігачів-тренерів зі збройних сил країн НАТО. Підготовка буде проводитися з використанням імітаційної системи моделювання бойових дій типу JCATS», – повідомили в ДПСУ.

Метою навчань є отримання українськими військовими кращого рівня взаємодії між складовими сектору безпеки України та сумісності з військовими підрозділами країн Північноатлантичного альянсу.

Зазначимо, США підтримали вступ Фінляндії та Швеції до НАТО.

Нагадаємо, 12 січня у Брюсселі пройшли перші з 2019 року переговори у рамках комісії НАТО-Росія, ключовою темою яких мало стати питання широкомасштабного накопичення російських військових сил біля кордонів з Україною.

«Зустріч була важливою. У нас була серйозна пряма дискусія щодо ситуації навколо України та наслідків для європейської безпеки. Наші розбіжності буде складно подолати», – заявив генсек НАТО Єнс Столтенберг.

Як відомо, США не бачать можливості для компромісу з Росією щодо розширення НАТО.

Зазначимо, конгресмени пропонують оголосити Україну «країною НАТО+»: що це означає.

Ще стало відомо, що Сполучені Штати «без зайвого галасу» виділили Україні $200 млн допомоги.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: