На складах під Ічнею посилились вибухи

На складах під Ічнею посилились вибухи

Причиною посилення вибухів військові називають вітер

У зв’язку із посиленням вітру здійснюється роздування нових осередків тління трави та дерев на технічній території. Це призвело до збільшення інтенсивності вибухів залишків боєприпасів розкиданих на території арсеналу. Про це інформує прес-служба Міністерства оборони станом на 16.30.

На технічній території продовжують працювати пожежні танки, інженерні машини розгородження та пожежна техніка. Авіацією ДСНС було здійснено 14 скидів води на осередки тління.

15 груп розмінування здійснюють очищення адміністративної території арсеналу. У населених пунктах поблизу арсеналу продовжують працювати 21 піротехнічна група від ДСНС України з метою очищення місцевості, доріг та під’їзних шляхів від залишків вибухонебезпечних предметів.

Нагадаємо, у Міноборони заявили, що станом на вечір 10 жовтня пожежу на території 6-го арсеналу біля Ічні у Чернігівській області повністю ліквідували.

Як відомо, у Чернігівській області в ніч на вівторок, 9 жовтня, почалися вибухи на території 6-го арсеналу Міністерства оборони. Був закритий повітряний простір у радіусі 20 кілометрів. Призупинений рух залізничного та автомобільного транспорту.

Через вибухи на Чернігівщині було евакуйовано 12,3 тис. осіб.

СБУ вважає, що пожежа на арсеналі сталася внаслідок диверсії. Президент Петро Порошенко закликав Міністерства оборони та закордонних справ звернутися до Північно-Атлантичного Альянсу за допомогою для «реформування системи безпечного збереження боєприпасів».

Станом на вечір 11 жовтня на території складів під Ічнею лунали поодинокі вибухи

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: