Негода валила дерева, руйнувала дороги та будинки: без світла опинились 136 населених пунктів

Негода валила дерева, руйнувала дороги та будинки: без світла опинились 136 населених пунктів
Наслідки негоди в Чернігові 30 червня
Фото: Чернігів Live

Негода призвела до знеструмлення населених пунктів в чотирьох областях

В Україні знеструмлено 136 населених пунктів у чотирьох областях. Про це інформує Державна служба з надзвичайних ситуацій станом на 7 годину 1 липня.

За її даними, знеструмлення сталося внаслідок ускладнення погодних умов (гроза, пориви вітру) через спрацювання системи захисту ліній електропередач.

У Дніпропетровській області знеструмлені – 74 населені пункти, Київська – 29 населених пунктів, Запорізька – 3 населені пункти та Луганська – 30 населених пунктів. До відновлення електропостачання залучено бригади обленерго.

Внаслідок інтенсивних опадів та поривів вітру в окремих областях зафіксовано випадки підтоплення та пошкодження об’єктів житлової та соціальної сфери.

Зокрема, у Дніпропетровській області пошкоджено дахи 9 житлових будинків, будівлі дитячого табору та будівлі ЗОШ, повалено близько 150 дерев. Всі повалені дерева розпиляні та прибрані. Від ДСНС залучалось 17 одиниць техніки та 68 чоловік.

В чотирьох районах Львівської області підтоплено 60 присадибних ділянок, 25 житлових будинків та 6 підвалів житлових будинків. Пошкоджено дві дороги місцевого значення.

Станом на 7 год. 1 липня залишаються підтоплені 4 присадибних ділянки, та 9 підвалів житлових будинків. Для проведення робіт по відкачуванню води залучалось 4 одиниці техніки та 7 чоловік ДСНС. За добу відкачано понад 1460 м3 води.

У восьми районах Івано-Франківської області було підтоплено 190 приватних житлових будинків, 1324 присадибних ділянки, пошкоджено 8 автомобільних мостів та 1 пішохідний, зруйновано 5 автомобільних доріг місцевого значення. Сполучення з житловими будинками забезпечено.

Станом на 7 год. 1 липня залишаються частково підтопленими 5 присадибних ділянок та 9 підвалів житлових будинків. Для проведення робіт по відкачуванню води залучалось 11 одиниць техніки та 48 чоловік з ДСНС. За добу відкачано понад 900 м3 води.

30 червня в м. Чернігів було частково підтоплено 40 вулиць та близько 100 присадибних ділянок. Для проведення робіт по відкачуванню води залучалось 48 одиниць техніки та 95 чоловік, з них від ДСНС 33 одиниці техніки та 59 чоловік.

Станом на 7 год. 1 липня залишається підтоплена 1 присадибна ділянка. За добу відкачано понад 7000 м3 води.

В м. Чернігів по вул. Текстильників, 23, внаслідок затоплення водою виритого напередодні котловану для проведення відновлювальних робіт по теплопостачанню, відбулося підтоплення фундаменту та часткове пошкодження (тріщини) стін житлового будинку (1956 року забудови, двоповерховий, стіни цегляні, проживають 57 осіб). Жертв та постраждалих немає.

Комісією встановлено, що будинок перебуває в аварійному стані та прийнято рішення про відселення мешканців. Станом на 7 год. 1 липня відселено 57 осіб.

30 червня в Біловодському районі Луганської області було частково підтоплено 25 присадибних ділянок. Станом на 7 год. 1 липня рівень води знижується.

Місцевими органами влади вживаються заходи щодо надання допомоги населенню та ліквідації наслідків негоди.

Зазначимо, у суботу, 30 червня, внаслідок інтенсивних опадів у м. Чернігові сталося підтоплення біля 90 приватних домоволодінь на близько 20-ти вулицях міста.

Нагадаємо, внаслідок ускладнення погодних умов (гроза, пориви вітру) 29-30 червня через спрацювання системи захисту ліній електропередач знеструмлено 384 населені пункти у 10 областях.

Внаслідок інтенсивних опадів та поривів вітру в окремих областях зафіксовано випадки підтоплення та пошкодження об’єктів житлової та соціальної сфери.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: