Окупований Крим засихає без дніпровської води: промовисті фото

Окупований Крим засихає без дніпровської води: промовисті фото
Засуха в Криму
Фото: «Радіо Свобода»

Нові промовисті фото, які демонструють катастрофічне положення у селі Правда, оприлюднили ЗМІ

У Первомайському районі Автономної Республіки Крим з 4-го червня окупаційна влада оголосила надзвичайну ситуацію природного характеру. Таке ж розпорядження було видане для ще трьох степових районів окупованого Криму.

У зазначених районах триває безперервна посуха. «Радіо Свобода» оприлюднила фото з-під села Правда Первомайського району, де розташований однойменний сільськогосподарський кооператив.

Раніше до кооперативу подавалася вода з Північно-Кримського каналу бетонними жолобами, тепер вони пересохли. Нестачу вологи намагаються перекрити поставками по підземних трубах води з артезіанських свердловин.

А далі подається в поле на дощувальну установку «Бауер». Але через такий полив, визнають фахівці «Правди», врожайність овочевих культур за останні роки впала в 2-3 рази. Ґрунт потребує обов'язкового гіпсування.

На одному з постраждалих від посухи пшеничних полів «Правди» вціліло 240 гектарів, повністю загинуло – 760.

За всю весну дощ в Правді випадав три рази. Кукурудзу намагаються врятувати поливом зі свердловин. Після висихання на поверхні ґрунту залишається сіруватий сольовий наліт. Встиг набратися сил в кооперативі лише рапс.

Режим надзвичайної ситуації дозволить кооперативу розраховувати на компенсації від окупантів. Через посушливу погоду господарство повністю втратило 75% врожаю пшениці, збиток склав близько 10 млн рублів (понад 4 млн. гривень). Значні втрати «Правда» понесе і в озимому ячмені, збір якого почався 5 червня. «Ситуація катастрофічна. Схожа посуха у нас була і в 2008, і в 2012 роках. Але тоді виручала дніпровська вода», - сказав кореспонденту Крим.Реалії головний агроном господарства Павло Талалов.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: