Під Ічнею поновилися вибухи

Під Ічнею поновилися вибухи
Наслідки вибухів під Ічнею 9 жовтня
Фото: DronariumUkraine / Facebook

З період з 13 до 14 години було 44 вибухи

На території арсеналу зберігання боєприпасів Міністерства оборони поблизу міста Ічня поносилися вибухи. Про це інформує Державна служба з надзвичайних ситуацій.

«У період з 17 до 18 год. на території арсеналу зберігання боєприпасів спостерігалась детонація боєприпасів до 44 вибухів», – йдеться у повідомленні.

У відомстві також розповіли, що з 7 години 13 жовтня авіацією ДСНС було здійснено авіаційну розвідку технічної території арсеналу, двома пожежними літаками АН-32П було проведено 12 скидів води (48 тон) у межах арсеналу та вертольотом МІ-8МТ поза технічною територією – 19 скидів (38 тони), всього з початку робіт – 97 скидів води (704 тони).

Пожежно-рятувальними підрозділами організовано безперебійне наповнення водою пожежних танків та пожежних водоймищ (загальним об'ємом 250 м. куб.) за допомогою пожежної насосної станції.

Організовано заправку пожежного водоймища за допомогою пожежного потягу (злито 120 м. куб.).

Піротехнічними підрозділами відпрацьовано 49 заявок, всього з початку робіт відпрацьовано – 230 заявок.

Крім того, проводиться розвантаження вибухонебечних предметів виявлених в ході очищення території, прилеглої до арсеналу;

Психологами ДСНС надано психологічну допомогу 360 особам (всього з початку робіт – 2000 особам).

На місці події працює штаб з ліквідації наслідків надзвичайної ситуації та оперативна група ДСНС.

Раніше ДСНС повідомила, що вибухи на арсеналі Міноборони під Ічнею припинилися.

Як відомо, у Чернігівській області в ніч на вівторок, 9 жовтня, почалися вибухи на терито.рії 6-го арсеналу Міністерства оборони. Був закритий повітряний простір у радіусі 20 кілометрів. Призупинений рух залізничного та автомобільного транспорту.

Через вибухи на Чернігівщині було евакуйовано 12,3 тис. осіб.

СБУ вважає, що пожежа на арсеналі сталася внаслідок диверсії. Президент Петро Порошенко закликав Міністерства оборони та закордонних справ звернутися до Північно-Атлантичного Альянсу за допомогою для «реформування системи безпечного збереження боєприпасів».

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: