«Побили та витягли з автобуса»: СБУ спростувала черговий фейк про коронавірус

«Побили та витягли з автобуса»: СБУ спростувала черговий фейк про коронавірус
У скандальному відеоролику пасажири без масок буквально за ногу винесли чоловіка, який кашляв, з громадського транспорту

Аномальне «вірусне» поширення матеріалу вказує на залучення «ботоферм» для дестабілізації ситуації, відзначили в СБУ

У Службі безпеки України назвали фейком відео про те, що в міському транспорті Вінниці та Львова сталася бійка, оскільки один з пасажирів нібито кашляв та мав ознаки коронавірусу.

Зазначається, що кіберфахівці встановили, що даний конфлікт насправді був зафіксований значно раніше і жодним чином не пов’язаний із коронавірусом.

«Першоджерелами розміщення цього відео стали «боти», зокрема, й проросійського спрямування. Згодом ці матеріали стали активно поширювати на сепаратистських та проросійських ресурсах. Аномальне «вірусне» поширення матеріалу вказує на залучення «ботоферм» для дестабілізації ситуації», - відзначили в СБУ.

У спецслужбі закликають ретельно ставитися до перевірки інформації та користуватися офіційними джерелами.

«Пам’ятайте: такі публікації спрямовані лише на розхитування ситуації в нашій державі. На даний момент співробітниками СБУ здійснюються заходи для встановлення та притягнення до відповідальності осіб, які свідомо поширюють неправдиву інформацію», - додали в СБУ.

Напередодні у мережі з’явилося відео, де зазначалося, що у Львові через кашель побили пасажира і витягли за ногу на вулицю.

Також повідомлялося, щоу Києві сталася бійка поліції з «зайвими» пасажирами.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: