Російські тюремники погрожують перевести політв’язня Балуха до штрафного ізолятора

Російські тюремники погрожують перевести політв’язня Балуха до штрафного ізолятора
Володимир Балух

Балух, який голодує вже 97 день, посилив голодування

Українського політв’язня Володимира Балуха, якого незаконно утримує російська окупаційна влада в Криму, тюремники Роздольнінського ізолятора тимчасового тримання погрожують помістити до штрафного ізолятора. Про це повідомляє Уповноважена Верховної Ради з прав людини Людмила Денісова.

«Володимира Балуха перевели із Симферопольського СІЗО до Роздольнінського ізолятора тимчасового тримання, де він зазнає знущань і принижень за національними ознаками з боку керівника ІТС. Лунають погрози помістити його в штрафний ізолятор», - написала вона у Facebook.

Денісова нагадала, що Балух, який голодує вже 97 день, посилив голодування.

«Це означає, що він від часткового типу знову переходить лише на воду. За час голодування Володимир втратив 30 кг ваги. Це несе величезну загрозу для його життя!» - наголосила вона.

Омбудсмен вкотре звернулася до керівника офісу МК Червоного Хреста в м. Сімферополь П‘єра-Еммануеля Дюкруе та голови регіональної делегації МКЧХ в РФ, Білорусі, Молдові і Україні Магне Барту з проханням якнайшвидше відвідати Володимира Балуха і надати йому кваліфіковану медичну допомогу.

«Закликаю всіх причетних, хто може вирішити це питання в Російській Федерації, надати мені доступ до Олега Сенцова, Володимира Балуха, Олександра Кольченка, Станіслава Клиха!» - додала вона.

Нагадаємо, український політв’язень Володимир Балух оголосив сухе голодування.

Напередодні повідомлялося, що у камері Балуха окупанти встановили відеоспостереження.

Як відомо, Балух голодує через незгоду з судовими переслідуваннями, які називає сфальсифікованими. За словами адвоката Ольги Дінзе, активіст за час голодування втратив 30 кг ваги.

Нагадаємо, 21 червня президент Петро Порошенко провів телефонну розмову з президентом Росії Володимиром Путіним, в ході якої закликав звільнити українських заручників, які утримуються в російських тюрмах та на окупованих Росією територіях.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: