Контрнаступ на Херсонщині: Хронологія подій за 30 серпня (відео)

Контрнаступ на Херсонщині: Хронологія подій за 30 серпня (відео)
ЗСУ готуються звільнити всі захоплені українські землі 
фото з соцмереж

«Главком» детально розповідає, що відбулося на Херсонщині 30 серпня

Збройні сили України 29 серпня офіційно повідомили, що ведуть наступальні дії на півдні. Протягом дня в Херсоні та Новій Каховці чули потужні вибухи. ЗСУ знищили низку складів із боєприпасами, зруйновано практично всі великі мости ­– Антонівські залізничний та автомобільний і Новокаховський. Залишилися лише пішохідні переходи. 

Сьогодні, 30 серпня, на Херсонщині також гаряче: ЗСУ пішли у контрнаступ, бої тривають фактично по всій території області, лунають потужні вибухи.

«Главком» детально розповідає, що відбулося на Херсонщині 30 серпня. 

20.00 – Депутат Херсонської облради Сергій Хлань розповів про успіхи ЗСУ на Херсонщині. Українські військові цілий день «працюють» по окупантах у Херсонській області. ЗСУ б'ють по ремонтних базах і складах російських військ.

19.00 – В окупованому у Таврійському на Херсонщині пролунали чергові потужні вибухи. 

18:00 – Протягом доби ударами Himars Збройні сили України знищили військову базу окупантів на вулиці Паровозній у Херсоні. Йдеться про приміщення на території винзаводу, де мешкали росіяни. Про це «Главкому» повідомила виконувачка повноважень херсонського міського голови, секретар міської ради Галина Лугова.

16.00 - «Південь» підтвердив нові удари ЗСУ по мостах на Херсонщині. Стало відомо, що українські бомбардувальники протягом ночі нанесли два удари по районах зосередження ворога в районі Киселівки і Костирки. Крім того, Збройні сили України пошкодили три мости на Херсонщині.

12.00 – Місцевий журналіст Костянтин Риженко показав відео зруйнованої будівлі «Брейн», де, за його словами, могла бути одна із баз окупантів.

11.00 – Збройні сили України повідомили, скільки російських загарбників і техніки знищено на Херсонському напрямку за минулу ніч. Окрім 80 рашистів, захисники знищили майже 60 одиниць техніки. 

Станом на 10.30 стало відомо, що ЗСУ на Херсонщині відрізали для загарбників шляхи постачання. Про це сказав голова Херсонської обласної воєнної адміністрації Ярослав Янушевич в ефірі «Апостроф TV».

«Можу підтвердити точні удари по опорних пунктах, скупчення ворожої сили та техніки в ряді районів Херсона. Хірургічними ударами ЗСУ повністю виведені з ладу всі великі мости: Антонівський залізничний та автомобільний та Новокаховський. Залишилися лише пішохідні переходи», – уточнив він. 

За словами голови Херсонської ОВА, в результаті російська армія виявилася повністю відрізаною від постачання особового складу, зброї та боєприпасів із Криму та лівобережної Херсонщини.

Янушевич ще раз наголосив: просить громадян якнайшвидше евакуюватися із Херсонщини на підконтрольну Україні територію. В області склалася складна ситуація із енергопостачанням. Без світла – багато населених пунктів на лінії зіткнення. У 33 звільнених ЗСУ населених пунктах повністю відсутнє електропостачання, в 14 його вдалося відновити, а в решті (із 51 звільнених) це поки неможливо через бої. Є проблема з ліками та засобами гігієни.  

Після 10 ранку із місцевих пабліків тимчасово окупованого Херсона стало відомо, що вибух пролунав на Миколаївському шосе. Крім того, надійшла інформація про підрив «начальника чергової частини ГІБДД», призначеного Росією. Підтвердження цієї інформації поки немає.

У Telegram-каналах повідомляють, що імовірно горить база окупантів в районі автомобільного ринку.

У тимчасово окупованому Херсоні вранці 30 серпня приблизно о 9.29 чутні були гучні звуки вибухів. Про це повідомляли місцеві ЗМІ та пабліки.

Над містом видніється дим.

Офіційної інформації щодо ситуації в місті наразі немає. Однак перед цим, близько 7-ї години ранку в тимчасово окупованому російськими військами Херсоні розпочалася стрілянина. 

Як стало відомо, вранці 30 серпня в Херсоні прозвучали вибухи. За інформацією пабліків, ймовірно, по Антонівському мосту знову завдано ударів. На місці вибухів були помітні клуби диму.

Раніше оперативне угруповання «Каховка» оприлюднило відео, в якому російський окупант каже, що українська армія просувається на їхні позиції в області.

Увага, нецензурна лексика!

Ввечері 29 серпня CNN з посиланням на джерело повідомило, що українські війська повернули з-під російської окупації чотири села: Нова Дмитрівка, Архангельське, Томина Балка та Правдине.

Також учора Збройні сили вдарили по Бериславському машинобудівному заводу на Херсонщині, куди окупанти стягнули техніку та живу силу.  

Українська влада закликала місцевих мешканців терміново евакуюватися і подбати про свою безпеку.

Також українців попередили: перебувати потрібно якомога ближче до безпечних місць, зробити запаси їжі/води, перевірити аптечки. Якщо поряд розташований військовий об'єкт ворога, варто переїхати.

Додамо, українські захисники пішли в контрнаступ на півдні України. Російські окупанти відмовляються йти в наступ на території Херсонської області. Вони окопалися і відчувають себе у відносній безпеці серед залізобетонних конструкцій. А останні прицільні удари ЗСУ в області ще сильніше знизили моральний дух ворога.

Напередодні під Херсоном ЗСУ вже прорвали першу лінію оборони окупантів.

Читайте також:

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: