Стало відомо, коли Німеччина почне навчати військових ЗСУ управляти Leopard 2

Стало відомо, коли Німеччина почне навчати військових ЗСУ управляти Leopard 2
Такий вигляд мають танки моделі Leopard 2
фото: DW

Якщо все піде за планом, перші українські військові вирушать на фронт на танках Leopard 2 вже наприкінці березня

Німеччина розпочне навчання українських військових управлінню танками Leopard 2 в середині наступного тижня. Про це повідомляє Der Spiegel.

За даними видання, до Німеччини з Польщі вже прибули перші групи українських солдатів. Навчання проходитиме на військовому полігоні в місті Мунстер, де українці навчаються на бойових машинах піхоти Marder.

«Курси будуть прискореними та займуть лише 6-8 тижнів. Зазвичай, підготовка займає кілька років», – йдеться в повідомленні.

Раніше збройні сили Німеччини повідомляли, що українських військових навчатимуть лише базовим навичкам поводження з танками, а також відпрацюванню взаємодії Leopard 2 та Marder на полі бою.

Якщо все піде за планом, перші українські військові вирушать на фронт на Leopard 2 вже наприкінці березня, зазначає видання. Від початку війни Німеччина вже навчила майже 1,5 тис. українських солдатів управлінню різними бойовими системами, такими як зенітні самохідні установки Gepard та гаубиці Panzerhaubitze 2000.

Нагадаємо, що раніше Шольц повідомив, коли Україна отримає обіцяні 80 танків Leopard 2.

Як повідомлялося, протягом найближчих трьох місяців союзники можуть поставити Україні від 150 до 300 танків.

До слова, три країни спільно забезпечуватимуть постачання танків Україні. Нідерланди, Данія та Німеччина погодили співпрацю щодо передачі Україні приблизно сотні танків Leopard 1 з промислових складів у Німеччині.

Крім того, Португалія офіційно підтвердила намір передати Україні танки Leopard 2.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: