У дитячому садку в Тернопільській області спалах сальмонельозу

У дитячому садку в Тернопільській області спалах сальмонельозу

На сальмонельоз захворіли 23 дитини

Кількість хворих на сальмонельоз у дитячому садку в Збаражі (Тернопільська область), досягла 27 людей. З них 23 дитини. Про це повідомляє обласний лабораторний центр МОЗ.

«На сьогоднішній ранок зареєстровано 27 випадків захворювань, з них 23 серед дітей, активно виявлено 11 хворих. Інші хворі чекають результатів лабораторних досліджень», - йдеться у повідомленні.

Фахівці визначили джерело зараження в дитячому саду - це виявилися сирі курячі яйця, інфіковані сальмонелою. Через порушення технології приготування страв та правил утримання харчоблоку в дитсадку відбулося інфікування дітей.

Наразі в області проходять протиепідемічні заходи.

Нагадаємо, 20 березня на Львівщині, у Бродівському районі, у восьми мешканців, яких раніше шпиталізували із харчовим отруєнням, діагностували сальмонельоз

Довідка: Сальмонельоз — інфекційне захворювання тварин, птахів та людей, яке спричинюють бактерії роду Salmonella. Це  інфекційна хвороба тварин із фекально-оральним механізмом передачі, характеризується переважним ураженням травної системи з розвитком діареї, інтоксикації та зневоднення організму, а іноді й сепсису і гнояків у внутрішніх органах.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: