У Дніпрі відкрили кримінальну справу через скупчення людей в храмі

У Дніпрі відкрили кримінальну справу через скупчення людей в храмі
У Дніпрі біля Свято-Троїцького собору РПЦ надвечір у Страсну п’ятницю, 17 квітня, десятки людей вишикувалися у чергу, щоб потрапити на службу

Провадження розпочали за частиною 1 статті 325 Кримінального кодексу України (порушення санітарних правил)

У Дніпрі поліція відкрила кримінальне провадження через порушення правил карантину кафедральним Свято-Троїцьким собором Російської православної церкви в Україні.

Про це повідомили в пресслужбі обласної поліції.

Зазначається, що справу відкрили через скупчення людей у церкві на вечірній службі 17 квітня. Провадження розпочали за частиною 1 статті 325 Кримінального кодексу України (порушення санітарних правил).

На сайті Дніпропетровської єпархії РПУ в Україні йдеться, що того вечора в соборі службу провів керуючий Дніпропетровською єпархією, митрополит Дніпропетровський і Павлоградський Іриней.

Раніше голова Дніпропетровської ОДА й очільники обласної поліції закликали дніпрян свякувати Великдень вдома.

Нагадаємо, у Дніпрі біля Свято-Троїцького собору РПЦ надвечір у Страсну п’ятницю, 17 квітня, десятки людей вишикувалися у чергу, щоб потрапити на службу.

Раніше у МВС заявили, що поліція не допустить провокацій та масового скупчення людей біля храмів під час Великодніх служб.

Також повідомлялося, що МВС та релігійні конфесії визначили формат проведення свят: у храмах повинно бути не більше 10 осіб, однак онлайн трансляція доступна для всіх.

Цьогоріч віряни святкуватимуть Великдень вдома та матимуть можливість спостерігати за богослужіннями онлайн.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: