Коронавірус не лякає. У Дніпрі натовп людей вишикувався під собором РПЦ

Коронавірус не лякає. У Дніпрі натовп людей вишикувався під собором РПЦ

У Дніпрі біля Свято-Троїцького собору РПЦ десятки людей вишикувалися у чергу, щоб потрапити на службу

З усієї юрби лише декілька осіб були в масках

У Дніпрі біля Свято-Троїцького собору РПЦ надвечір у Страсну п’ятницю, 17 квітня, десятки людей вишикувалися у чергу, щоб потрапити на службу.

Вони не зважали на запроваджені обмеження та поширення нового коронавірусу Covid-19. Люди не дотримувалися дистанції, а з усієї цієї юрби лише декілька осіб були в масках. Відповідне відео із порушенням опублікували у мережі.

961153_2_w_1200

«Ось вам і карантин. Мало вам 159 інфікованих у Печерській Лаврі? Хочете, щоб пів міста заразилось? Автор відео зауважила тільки 5 осіб у масках, ще кілька жінок і чоловіків навіть у респіраторах. Уявіть, що їх у цю неділю тисячі й тисячі», – зазначив місцевий мешканець, який поширив у мережі відео.

Натовп людей біля храму помітив місцевий чоловік, який став свідком інциденту. Саме він і викликав поліцейських. Однак присутні повідомили, що не розуміють, у чому їх звинувачують.

Згодом приїхали поліцейські, які склали протокол. Зазначається, що чоловік після інциденту телефонував до райвідділу, щоб переконатися у тому, що винних покарають. Його запевнили, що слідчі відкрили кримінальну справу.

Раніше у МВС заявили, що поліція не допустить провокацій та масового скупчення людей біля храмів під час Великодніх служб.

Також повідомлялося, що МВС та релігійні конфесії визначили формат проведення свят: у храмах повинно бути не більше 10 осіб, однак онлайн трансляція доступна для всіх.

Цьогоріч віряни святкуватимуть Великдень вдома матимуть можливість спостерігати за богослужіннями онлайн.

До слова, Помісна церква сьогодні приймає онлайн-записки від вірян. »Онлайн-записки сьогодні зачитуватимуться у Великодню ніч – під час особливого урочистого богослужіння, коли ми, кожен у своїй домівці, єдиними вустами промовимо: «Христос Воскрес! Воістину Воскрес», – відзначили в Українській православній церкві.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: