У Генштабі похвалилися: Україна навчилася захищати безпілотники від росіян

У Генштабі похвалилися: Україна навчилася захищати безпілотники від росіян

Українська армія активно працює над удосконаленням технічного забезпечення

Україна навчилася протистояти російським станціям РЕБ, які виводять з ладу наші безпілотники. Як це вдалося зробити, розказав заступник начальника Генштабу, генерал-майор Родіон Тимошенко в інтерв’ю «Главкому».

«Найперше, «закрили» канали зв’язку, якими керують безпілотником. Якщо безпілотник починають «глушити» засобами РЕБ, то програма БПЛА автоматично скеровує його із зони дії засобів противника», — розповідає Тимошенко.

За його словами, на одному з навчань безпілотний летальний апарат «Лелека», телеметрію якого було подавлено, зумів повернутися на місце пуску.

«Так, не до кінця виконав завдання, але успішно повернувся, доставивши розвідувальну інформацію», — сказав генерал-майор.

Тимошенко додає, що на початковому етапі ведення бойових дій усі наші засоби зв’язку прослуховувалися. Потім були встановлені потужніші засоби радіоелектронної боротьби. «Говорити про аналогові канали зв’язку уже немає сенсу, тому що їх прослуховують, легко можуть подавити. А якщо так, то ворог зможе нанести удари по наших підрозділах», — говорить він.

За словами генерал-майора, зараз до Збройних сил надходять радіостанції Harris, Aselsan. «Щойно повернувся з навчань, які проводилися Повітряними силами. Попри складні погодні умови, навчання пройшли успішно, були групові польоти з використанням у тому числі новітніх засобів зв’язку. Льотчики здійснювали польоти на надмалих висотах, на висоті 100-200 метрів, використовувалися засоби радіоелектронної боротьби (РЕБ), які імітували засоби збройних сил Російської Федерації. Але зв'язок завжди залишався стійким», — розказав Тимошенко.

Повну версію інтерв’ю читайте тут: Заступник начальника Генштабу Родіон Тимошенко: Переходимо на стандарти НАТО навіть у харчуванні.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: