У Генштабі прокоментували скандал із санітарними «Богданами»

У Генштабі прокоментували скандал із санітарними «Богданами»
Родіон Тимошенко

У ЗСУ запевняють, що на Чернігівщині скоро запрацює Державний науково-дослідний інститут випробування озброєння і військової техніки та її сертифікації

Заступник начальника Генштабу, генерал-майор Родіон Тимошенко прокоментував скандал навколо санітарних автомобілів «Богдан-2251» (з 50 машин, які отримала армія, половина зламалася). На питання, хто винен у цій ситуації, Тимошенко відповів у інтерв’ю «Главкому»

«Після виявлення недоліків складено відповідні акти рекламації, — говорить військовий. — Автовиробники спільно з військовими інженерами проводять додаткові випробування, встановлюють причини поломок, і тільки після цього буде визначено, як уникнути таких випадків».

Тимошенко підкреслює, що будь-яка, навіть найновіша машина може вийти з ладу, коли не дотримуватися певних правил експлуатації. Але найчастіше це відбувається під час військових випробувань, коли техніку експлуатують звичайні військовослужбовці, в бойових умовах або під час навчань. Тому під час розробки і прийняття на озброєння техніки у Збройних силах запроваджено декілька етапів випробувань та досліджень за всіма можливими напрямами.

«Сьогодні на завершальному етапі створення на Чернігівщині Державного науково-дослідного інституту випробування озброєння і військової техніки та її сертифікації. Матимемо можливість не тільки випробувати там новітні зразки озброєння і військової техніки, а й сертифікувати. Цей інститут також проводитиме і випробування автотехніки. Тобто триває створення системи, яка дозволить постачати до військ тільки надійні озброєння і техніку, що відповідають сучасним вимогам ведення бойових дій», — запевняє генерал-майор.

Повну версію інтерв’ю читайте тут: Заступник начальника Генштабу Родіон Тимошенко: Переходимо на стандарти НАТО навіть у харчуванні.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: