У п’ятницю в Україну повернулося 37 тисяч громадян, і лише двоє з температурою

У п’ятницю в Україну повернулося 37 тисяч громадян, і лише двоє з температурою
В аеропорту «Бориспіль» за добу було оформлено 5,5 тисячі українців, які повернулися в Україну майже 30 рейсами
Фото ДПСУ

Найбільше наші співвітчизники поверталися прибувши до кордону без транспортних засобів

До України у п’ятницю прибуло 37,3 тисячі громадян, що майже удвічі більше, ніж попереднього дня.

Про це повідомили у пресслужбі Державної прикордонної служби.

«Учора український кордон на в’їзд та виїзд загалом перетнули майже 49 тисяч осіб. З яких понад 37 тисяч осіб – це українці, які повернулися із-за кордону (для порівняння, попередньої доби в Україну повернулося 18 тисяч українців)», зазначили у пресслужбі ДПСУ.

«За добу прикордонники у взаємодії з представниками санітарно-карантинних підрозділів провели температурний скринінг та опитування про стан здоров’я понад 39 тисяч осіб. Виявлено двох громадян України з підвищеною температурою тіла. За результатами додаткової перевірки лікарями ознак захворювання на COVID-19 не виявлено», йдеться в повідомленні.

Найбільше українці у п’ятницю поверталися, прибувши до кордону без транспортних засобів. Саме тому в пунктах пропуску суміжних країн фіксувалося значне скупчення людей, які очікували на перетинання кордону.

Для перевезення громадян за сприяння Держприкордонслужби України залучалися транспортні засоби надані місцевою владою та ДСНС. Крім того, на певний час на одному з напрямків був відкритий піший напрямок.

Всього 27 березня оформлено більше 22 тисяч українців, які прибули до кордону пішки (попередньої доби – 6,5 тисячі осіб).
Крім того, в аеропорту «Бориспіль» за добу було оформлено 5,5 тисячі українців, які повернулися в Україну майже 30 рейсами.
Також у п’ятницю Україну залишили 4,4 тисячі іноземців, яких оформлено на виїзд.

Як повідомлялося, станом на 6:55 суботи загальна кількість померлих від інфекції, викликаної новим коронавірусом SARS-CoV-2, у світі складає 27 360 людей. Найбільше у світі смертей зафіксовано в Італії – 9 134 особи.

Нагадаємо, стало відомо, скільки заробітчан повернулися на Закарпаття.

Читайте також:

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: