В одній із житомирських шкіл спалах кишкової інфекції

В одній із житомирських шкіл спалах кишкової інфекції
Сім учнів перебувають на стаціонарному лікуванні 
Фото ілюстративне з відкритих джерел

Через спалах кишкової інфекції у школі призупинено навчальний процес

У вівторок, 2 березня, у загальноосвітній школі №20 у Житомирі зареєстровано гостру кишкову інфекцію. Постраждали дев’ять учнів (2012 – 2013 р.н.). Про це повідомляє пресслужба ДСНС України.

Сім учнів перебувають на стаціонарному лікуванні та два учні знаходяться на амбулаторному лікуванні. Стан здоров’я хворих задовільний.

Із 3 березня у школі призупинено навчальний процес.

Всього у загальноосвітній школі №20 навчається 885 учнів.

Наразі в навчальному закладі проводиться комплекс санітарно-гігієнічних та протиепідемічних заходів.

Нагадаємо, 21 лютого у селі Джурин у Тернопільській області в дошкільному навчальному закладі підтвердився спалах гострої кишкової інфекції у дев'яти дітей.

Раніше повідомлялося, що в дитсадку №10 в Тернополі стався спалах гострої кишкової інфекції. Було лабораторно підтверджено спалах гострої кишкової «ротавірусної інфекції» у 11 дітей (2016 – 2017 р.н.).
Наприкінці січня на Одещині дев'ять дітей захворіли на сальмонельоз через бруд у харчоблоці. Щоб встановити причини зараження, інфекціоністи провели епідрозслідування. У дитсадку взяли 122 проби – сім проб харчових продуктів, одну пробу води і 115 змивів з меблів і кухонної техніки. Також перевірили 86 осіб, які контактували з дітьми.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: