Ворожі атаки на енергооб'єкти: у ДТЕК закінчилося обладнання для ремонтів

Ворожі атаки на енергооб'єкти: у ДТЕК закінчилося обладнання для ремонтів
Зараз ДТЕК працює над тим, яким чином все ж таки придбати нове обладнання для ремонту енергооб'єктів
фото: ДТЕК

У компанії ДТКЕ є складнощі із закупівлею нового обладнання

Компанія ДТЕК використала усе наявне обладнання для ремонтів пошкодженої інфраструктури внаслідок ворожих обстрілів, а грошей придбати нове наразі немає. Про це повідомив виконавчий директор компанія Дмитро Сахарук.

«Ми вже, на жаль, використали запас обладнання, який у нас був на складах після перших двох ворожих «хвиль атак», які відбуваються з 10 жовтня», – зазначив Сахарук, коментуючи ситуацію в енергосистемі України після чергового масованого удару окупантів.

Також, за його словами, у компанії є складнощі із закупівлею обладнання у зв'язку з його вартістю. «Якусь кількість обладнання ми змогли придбати. Та жаль, вартість обладнання зараз вимірюється сотнями мільйонами доларів. Наразі вже є певні складності з купівлею цього обладнання, адже це дуже дорого», – зазначив Сахарук.

Зараз, за його словами, ДТЕК працює над тим, яким чином все ж таки придбати обладнання чи отримати його від партнерів. Причому, як стверджує Сахарук, це пробема не лише ДТЕК. «Нині це є проблемою у всіх енергетиків», – наголосив він.

Нагадаємо, Євросоюз презентував 10 шляхів пришвидшити декарбонізацію енергетики. Як повідомлялося, багато користувачів після стабілізаційних відключень електропостачання зіштовхуються з аварійними. ДТЕК Київські регіональні мережі роз’яснив, чому це трапляється та дав поради користувачам, як уникнути відключень.

Читайте також: Юрій Бойко: Україна зазнала найбільшої у світовій історії терористичної атаки на енергетику

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: