За два роки Крим законно відвідали більше сотні іноземних журналістів

За два роки Крим законно відвідали більше сотні іноземних журналістів

Найбільше дозволів отримали журналісти з Росії

Спеціальні дозволи на в'їзд в анексований Крим за період з 2015 року по перший квартал 2018 року одержали 106 іноземних журналістів.

Про це йдеться у відповіді Державної міграційної служби України на запит Центру інформації про права людини, опублікованому на сайті Центру.

Згідно з інформацією відомства, в 2015 році було видано вісім таких дозволів, у 2016 році - 28, у 2017 році - 47, а в першому кварталі 2018 року вже видано 23 дозволи.

Дозволи видавалися у всіх випадках звернень без винятку.

(для ознайомлення - натисніть на зображення)

Найбільше дозволів отримали журналісти з Росії (27), Великобританії (12), Німеччини (10) і Польщі (9). Також за дозволами звернулися по вісім журналістів з Білорусі та Японії.

В кількості від одного до семи отримували дозволи журналісти зі США, Австрії, Естонії, Ізраїлю, Ірландії, Іспанії, Литви, Латвії, Чехії, Нідерландів, Франції та Швеції.

Як повідомляв «Главком»,  23 квітня на КПВВ «Чонгар» в рамках кримінального провадження за фактом вчинення державної зради, затримано громадянку України, яка діючи в інтересах Російської Федерації, а також неурядової всеросійської громадської організації «Волонтеры Победы», будучи довіреною особою кандидата в президенти РФ Володимира Путіна, незаконно організувала та проводила на тимчасово окупованій території Криму збір підписів на підтримку висунення Путіна кандидатом на пост президента РФ.

Як стало відомо «Новинарні» з джерел у силових органах Херсонщини, затриману кримчанку звати Олена Одновол, вона 1981 року народження.

Жінка постійно проживає в місті Саки, захоплюється велоспортом.

Робота у російській провладній організації «Волонтери перемоги» вказана як основне заняття в її профілі у «Фейсбуці».

Із незаконно анексованого півострова на материк вона їхала на хрестини. При собі Одновол мала тільки українські документи. Жінка завбачливо не взяла з собою ні свій російський паспорт, ні навіть мобільний телефон – очевидно, думала, що так її не ідентифікують.

Затриманій на КПВВ «Чонгар» особі, яка брала участь в організації та проведенні незаконних виборів президента РФ в Криму, повідомлено про підозру у вчиненні державної зради.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: