Битва за автокефалію. У Московському патріархаті наполягають на «каятті і поверненні» в його лоно

Битва за автокефалію. У Московському патріархаті наполягають на «каятті і поверненні» в його лоно

Вселенський патріархат виступає за створення єдиної церкви в Україні, яка б об’єднала всіх охочих

Про створення єдиної церкви, яка б об’єднала всіх православних в Україні, говорять і Вселенський патріарх, і представники Московського патріархату, але при цьому вбачають різні шляхи для втілення цього. Про це розповів в інтерв'ю «Главкому» заступник голови Адміністрації президента Ростислав Павленко.

Якщо Вселенський патріархат виступає за створення єдиної церкви, яка б об’єднала всіх охочих, то в Московському патріархаті наполягають на об'єднанні під його верховенством.

«До Патріарха з відповідним проханням звернулись представники Київського і Московського патріархатів і Української автокефальної православної церкви. Вони всі об’єднаються в єдину помісну церкву і таким чином розкол буде ліквідований. В той час як в Московському патріархаті наполягають на «каятті і поверненні» в його лоно. Але УПЦ МП фактично є невід’ємною частиною Російської православної церкви, з усім, що випливає з цього – поминанням патріарха Кирила, вирішенням принципових питань в Москві і тому подібним», - розповів Павленко.

Нагадаємо, в інтерв'ю «Главкому» митрополит Луганський і Алчевський Митрофан, член Священного Синоду УПЦ МП, розповів про те, що можливим варіантом є створення автокефальної церкви поруч з існуючою УПЦ МП.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: