Депутата від «Народного фронту» знайшли мертвим (оновлюється)

Депутата від «Народного фронту» знайшли мертвим (оновлюється)

Дмитра Тимчука знайшли з вогнепальним пораненням в голову

Народного депутата Дмитра Тимчука знайшли застреленим у свої квартирі. Про це повідомляють джерела «Главкому».

Повідомлення про загибель

Цю інформацію підтвердив народний депутат Антон Геращенко.

«У себе вдома, під час чищення нагородного пістолета завдав собі смертельне поранення патріот України і мій друг Дмитро Тимчук. На місці трагедії працює слідчо-оперативна група поліції», - написав він у Facebook.

Щоправда, потім він видалив слова про те, що смерть настала під час чистки зброї.

geraschenko-tymchuk

Офіційні версії

У Міністерстві внутрішніх справ розглядають три версії загибелі нардепа Тимчука: вбивство, самогубство та необережне поводження зі зброєю.

«Це одне з трьох: або вбивство, або самогубство, або необережне поводження зі зброєю», - зазначив прес-секретар МВС Артем Шевченко.

У свою чергу голова Нацполіції Сергій Князєв розповів подробиці: обставини, за яких було виявлено тіло загиблого.

Водночас, за неофіційною інформацією, яку подають ЗМІ, жінка, яка була поруч із  Тимчуком у момент його загибелі, нібито розказувала, що він грався зі зброєю, а не чистив її, і що його смерть була самогубством.

20 червня стало відомо, що в прокуратурі головною версією смерті народного депутата Дмитра Тимчука розглядають самогубство. Однак зазначається, що офіційна версія буде оголошена після завершення усіх слідчих дій, зокрема - після судових експертиз та допитів людей.

Співчуття колег та друзів

Після того, як у залі парламенту прозвучала новина про загибель нардепа Дмитра Тимчука, у Верховній Раді вшанували пам'ять нардепа хвилиною мовчання.

«Від імені Верховної Ради України висловлюю співчуття сім’ї, родині, близьким і всім друзям Дмитра Борисовича. Я не бачу можливості надалі продовжувати розгляд правок сьогодні. Ми продовжимо розгляд правок завтра о 10 ранку. А зараз ранкове пленарне оголошую закритим», - сказав спікер Андрій Парубій.

Лідер партії «Народний фронт» Арсеній Яценюк висловив співчуття рідним і близьким народного депутата фракції «Народний фронт» Дмитра Тимчука, трагічно загиблого сьогодні. «Загинув наш друг, великий український патріот Дмитро Тимчук. Це болюча втрата для України і для кожного з нас», - зазначив Арсеній Яценюк.

«Моє глибоке співчуття рідним і близьким Дмитра. Вічна йому пам‘ять», - сказав лідер «Народного фронту».

Народний депутат від Блоку Петра Порошенка Олександр Бригинець стверджує, що загиблий сьогодні вдень Дмитро Тимчук вранці був присутній у залі.

«Я особисто не бачив, але хлопці казали», - відповів він на запитання кореспондента «Главкома» про те, чи бачився сьогодні у стінах парламенту із Тимчуком.

Близько 18-ї години винесли тіло Дмитра Тимчука з будинку на бульварі Перова, де він проживав.

Близько 21 години в поліції повідомили, що особа, яка була близькою до загиблого Тимчука, заявила що в квартирі, де знайшли тіло нардепа, відсутні декілька ювелірних виробів.

«У ході проведення слідчих дій особа, близька до загиблого народного депутата, заявила про ймовірну відсутність декількох ювелірних виробів», - заявили в поліції.

20 червня 2019 року група народних депутатів з фракцій «Народний Фронт», Блок Петра Порошенка та «Самопоміч» підписали звернення до президента України Володимира Зеленського з пропозицією нагородити загиблого нардепа Дмитра Тимчука орденом «Свободи» (посмертно) за його значний особистий внесок у справу захисту інформаційної безпеки України.

(для перегляду натисніть зображення)

Реакція соцмереж

screenshot_54

screenshot_52

screenshot_43

screenshot_45

screenshot_48

screenshot_50

screenshot_53_01

Хто такий Дмитро Тимчук

Народний депутат від «Народного фронту», військовий (підполковник запасу), член Комітету Верховної Ради України з питань національної безпеки і оборони, а також координатор групи «Інформаційний спротив», яка дошкуляла сепаратистам і Кремлю. Відомий тим, що регулярно і детально на сторінках соцмереж висвітлював життя на півострові в умовах російської окупації, війну на Донбасі та російську диверсійну діяльності в Україні. У соціальній мережі Facebook кількість тих, хто слідкує за його сторінкою, перевищила 268 тисяч користувачів.

Група «Інформаційний спротив», яку він очолював, публікувала інформаційні та аналітичні статті про перебіг війни на Сході України, про інформаційні вкиди та ризики тих чи інших дій з боку РФ.

Останнє інтерв’ю «Главкому» Тимчук дав на початку травня: розказав про зміну ситуації на фронті після виборів, фінансування бойовиків Росією, паспортизацію мешканців окупованих районів Донецької і Луганської областей.

Кореспондент «Главкома» записав останню розмову з Дмитром Тимчуком на умовах офрекордз під час підготовки матеріалу «Рятуйся, хто може! Як «Народний фронт» іде на вибори». «Главком» публікує ті фрагменти розмови, які не містять занадто особистої інформації. Депутат говориться про свої плани, ділиться роздумами про необхідні зміни у владі та країні.

Прощання з Дмитром Тимчуком відбудеться 22 червня з 10.00 до 11.00 в київському Будинку Офіцерів. Похорони відбудуться в той же день, в місті Бердичів Житомирської області.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: