Дещиця прокоментував критику в уряді Польщі щодо нього

Дещиця прокоментував критику в уряді Польщі щодо нього
Посол України в Польщі Андрій Дещиця, на думку польських урядовців», перейшов «червону межу»
Фото: Станіслав Груздєв, «Главком»

У польському уряді жорстко розкритикували слова Дещиці стосовно необхідності відновлення знищених українських пам’ятників на території Польщі

Посол України в Польщі Андрій Дещиця прокоментував повідомлення про критику у польському уряді його заяв стосовно необхідності відновити знищені українські пам’ятники на території Польщі.

Про це Дещиця написав на своїй сторінці у Facebook.

«Приписувати всьому польському урядові думки однієї, та ще й неназваної особи, щонайменше некоректно. Вважаю, що і розповсюджувати анонімні висловлювання також не личить такому авторитетному виданню», – заявив посол України у Польщі.

Він зауважив, що у його інтерв’ю радіостанції RMF FM «не йшлося про «шантаж», а про відому позицію України щодо вирішення конкретної проблеми шляхом переговорів і взаємовигідної співпраці».

Дещиця додав, що українські пропозиції відомі польському урядові.

«Ми не користуємося послугами «анонімів». Ми хочемо вести рівноправний і відкритий діалог із своїми польськими партнерами, націлений на взаємоприйнятний результат. Результат, який передбачав би і відновлення сплюндрованих вандалами українських місць пам’яті в Польщі, і проведення пошукових та ексгумаційних робіт на місцях польських поховань в Україні», – підсумував він.

Раніше видання «Дзеркало тижня» з посиланням на анонімне джерело повідомило, що у польському уряді жорстко розкритикували слова українського посла Андрія Дещиці стосовно необхідності відновлення знищених українських пам’ятників на території Польщі. 

 Читайте також інтерв’ю посла України Андрія Дещиці «Главкому»Ми не повинні мірятися кістками чи літрами пролитої крові

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: