Головний прикордонник розказав, як Україна підвищила щільність охорони державного кордону

Головний прикордонник розказав, як Україна підвищила щільність охорони державного кордону
Фото: УНІАН

В Держприкордонслужбі вирішили розміщувати застави у складі до 50 осіб безпосередньо на кордоні, що дозволяє охороняти ділянку ефективніше

За рік Державна прикордонна служба підвищила щільність охорони державного кордону. Про це заявив в інтерв'ю «Главкому» голова Державної прикордонної служби Петро Цигикал, який 25 липня відзначив рік на посаді.

Він розповів, що раніше відділ прикордонної служби нараховував близько 250 осіб, які охороняли ділянку завдовжки до 100 км.

Але відділи були не повністю укомплектовані, оскільки паливно-мастильних матеріалів не вистачало і неможливо було охороняти ділянку ефективніше.

«Тому ми розділили відділ на п’ять відділень, вивели на кордон і зробили ділянку для кожного відділення десь по 20 км. Водночас кількість особового складу не збільшили. Можливо, ми повертаємося до старого, коли були застави, які розміщувалися безпосередньо на кордоні і нараховували 35–40 осіб, але це підвищує ефективність: люди на кордоні, їм не треба їхати далеко для несення служби», - пояснив Цигикал.

Крім того було запроваджено посаду дільничного інспектора прикордонної служби. Це офіцер, який працює безпосередньо з місцевим населенням. Дільничий інспектор взаємодіє з органами місцевого самоврядування, з підрозділом національної поліції, з підрозділами Служби безпеки в міжрайонних відділеннях.

Що стосується загонів прикордонників, які входили до складу АТО, то раніше вони належали до різних регіональних управлінь і не було централізованої системи управління. Тому в Краматорську було створено Донецько-Луганське регіональне управління та додатково Лисичанський загін, який входить до його складу.

«Східне регіональне управління сьогодні – це Сумський, Харківський загони і частина колишнього Луганського загону, який охороняє мирну ділянку. А друга частина Луганського загону увійшла до складу Лисичанського загону, та разом з Краматорським, Донецьким загонами та Маріупольським загоном морської охорони входять до складу Донецько-Луганського управління. Це дало нам можливість безболісно увійти до складу Операції об’єднаних сил», - додав Цигикал.

Читайте також: Петро Цигикал: За незаконний перетин кордону у Росії дають шість років. У нас – штраф в кілька тисяч

Нагадаємо, у січні Державна прикордонна служба заявила про збільшення кількості військовослужбовців на напрямках лінії кордону з країнами Європейського Союзу та на східній ділянці.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: