Молдова і Грузія підтримали ідею створити з Україною міжпарламентську асамблею

Молдова і Грузія підтримали ідею створити з Україною міжпарламентську асамблею

Асамблея, стверджують у Молдові, сприятиме реалізації Угоди про асоціацію з Європейським Союзом

Україна, Молдова і Грузія заявили про створення міжпарламентської асамблеї. Ініціатива створення належить спікеру Верховної Ради України Андрію Парубію.

Про це стало відомо на прес-конференції в Кишиневі, на якій були присутні очільники парламентів України, Молдови та Грузії.

«Сподіваюся, що наші колеги з Молдови і Грузії приймуть пропозицію про створення Міжпарламентської асамблеї. Асамблея стане чудовим майданчиком для більш тісної регіональної взаємодії і досягнення головної мети - європейської інтеграції наших держав», - сказав Парубій.

Створення міжпарламентської асамблеї «Україна-Грузія-Молдова», на думку спікера парламенту Молдови Андріана Канду, сприятиме координації та об'єднанню зусиль трьох держав щодо реалізації основних положень Угоди про асоціацію з Європейським Союзом.

Голова грузинського парламенту Іраклій Кобакідзе повністю підтримав колег.

Нагадаємо, на першій міжпарламентській конференції «Грузія, Республіка Молдова та Україна: Східне партнерство і сучасні виклики безпеки» учасники обговорюють питання економічної, інформаційної та енергетичної безпеки, а також проблеми правової сфери в Україні, Молдові та Грузії.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: