Новий голова Конституційного суду не вітає ідеї політиків міняти Основний закон

Новий голова Конституційного суду не вітає ідеї політиків міняти Основний закон
Станіслав Шевчук

«Чим більше змін, тим більше абсурду»

Голова Конституційного суду, доктор юридичних наук Станіслав Шевчук не вітає ідеї політиків міняти Основний закон. Про це він заявив 19 квітня на відкритій зустрічі у ТЦ «Гулівер».

«Я не прихильник частих змін Конституції. Кожна нова політична влада починає змінювати Конституцію. Як спеціаліста мене це завжди бентежить. Чим більше змін, тим більше абсурду», - пояснив Шевчук.

Між іншим, голова КС додає, що «Конституція без ефективного Конституційного суду схожа на Сонце, яке світить, але не гріє».

«У нас так було до останнього часу. Але зараз усе змінюється, коли вводиться конституційна скарга (кожен громадянин України може поскаржитися на те, що певний український закон не відповідає нашій Конституції, а отже має бути скасований, – «Главком»). Так склалося, що я став головою Конституційного суду і запрацювала конституційна скарга», - розповідає юрист.

Шевчук переконаний, що ми можемо розвантажити Страсбург (Європейський суд з прав людини – «Главком») через введення конституційних скарг, щоб нашим людям непотрібно було їздити туди, якщо вони визнаватимуть нас як ефективний засіб захисту. «Венеційська комісія (дорадчий орган Ради Європи з питань конституційного права – «Главком») дуже наполягає на тому, що слід користуватися перш за все національними юридичними механізмами», - підкреслив експерт.

Читайте також:

Голова Конституційного суду Станіслав Шевчук: Чим більше змін Основного закону, тим більше абсурду

Кадрова сенсація за спиною у Банкової. Хто очолив Конституційний Суд (ДОСЬЄ)

Фінальний секстет. Кого заведе Порошенко до Конституційного суду

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: