Політтехнолог Банкової нагадав усім, хто привів Савченко у політику

Політтехнолог Банкової нагадав усім, хто привів Савченко у політику
Надія Савченко і Юлія Тимошенко

На думку Уколова, ситуацію з «терактом Савченко» необ'єктивно витлумаючують проти влади

Політтехнолог Віктор Уколов, який співпрацює з Адміністрацією президента, прокоментував інформацію Генпрокуратури про те, що Надія Савченко «готувала теракт» у будівлі парламенту. При цьому Уколов не забув нагадати, що до політики Савченко потрапила завдяки очільниці партії «Батьківщина» Юлії Тимошенко.

Коментуючи останні новини щодо Савченко, Уколов говорить, що впевнений: якби на вулицях Києва почалася стрілянина, а по Верховній Раді хтось загатив з мінометів 120 мм мінами – ще до похорон депутатів, помічників і журналістів, які там працюють, «більшість із нас висунули би величезні претензії до влади. А хтось би навіть сказав, що це організовано владою, щоб відволікти увагу від прийняття якихось законів». Політолог згадує, як 31 серпня 2015 року від вибуху гранати загинули чотири нацгвардійця, і у дискусіях в соціальних мережах «стояв суцільний крик про зраду – як влада змогла допустити вбивство людей».

Цього разу, підкреслює Уколов, СБУ вдалося вчасно упередити найжахливіший розвиток подій. «Завдяки спецслужбі понад шість десятків мін 120 мм, гранатомети, автомати, протитанкові міни не дійшли до тих, хто хотів їх застосувати проти мирних людей у Києві. Сьогодні з трибуни Верховної Ради генпрокурор розказав, що міг розповісти без шкоди розслідуванню, але й від цих уривчастих відомостей волосся ворушиться на голові. І яка ж реакція інформаційного простору? Вдячність? Обурення? Бажання швидше провести Регламентний комітет? Звичайно, є і така здорова реакція, але значна частина коментаторів знову кинулась звинувачувати владу, мовляв, непереконливо якось», — говорить політтехнолог.
На думку Уколова, Надія Савченко, як і Володимир Рубан, без сумніву має презумпцію невинуватості, але наразі в інформаційному просторі чітко проглядається навпаки презумпція винуватості влади.

«Адже будь-які події та факти необ'єктивно витлумаючують проти влади, — коментує цей факт Уколов. — Такий підхід не просто необ'єктивний – бачу застосування технології, яка створює наперед негативне сприйняття будь-яких фактів чи доводів, які ми дізнаємося пізніше».

Фінальним акордом висловленого обурення політтехнолог з Банкової вирішив зробити пасаж у бік опозиціонерки Юлії Тимошенко. «P.S. Ледь не забув подякувати Юлії Володимирівні Тимошенко за цього чудового народного депутата, якого вона привела в українську політику», — написав Уколов. До слова, самого Віктора Уколова до політики привела теж Юлія Тимошенко, і він впродовж тривалого часу був членом партії «Батьківщина».

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: