Порошенко обговорив із сенатором США звільнення українських моряків із полону РФ

Порошенко обговорив із сенатором США звільнення українських моряків із полону РФ
Президент Петро Порошенко та сенатор Рональд Джонсон

Сенатор Джонсон зазначив, що він приїхав до України з метою продемонструвати міцну підтримку американського народу

Президент України Петро Порошенко та сенатор США Рональд Джонсон обговорили звільнення українських моряків із російського полону.

Про це повідомляє прес-служба глави держави.

Зазначається, що президент України висловив вдячність американській стороні за тверду двопартійну підтримку України та чітке засудження нещодавнього чергового акту збройної агресії Російської Федерації у Керченській протоці.

Порошенко наголосив, що Росія повинна негайно звільнити українських моряків та повернути три українські судна.

«Співрозмовники відзначили пріоритетність і надалі зміцнювати міжнародний тиск на Росію, у тому числі шляхом посилення санкцій у відповідь на агресивні дії Кремля, а також з метою забезпечення відновлення суверенітету і територіальної цілісності України у межах міжнародно-визнаних кордонів», - додали у прес-службі президента.

Сенатор Джонсон, в свою чергу, зазначив: «Я приїхав до України з єдиної причини – продемонструвати міцну підтримку не лише Сенату, не лише Конгресу, не лише Адміністрації, а всього американського народу. Ми засуджуємо дії Росії. Ми підтримуємо український народ, уряд. Ми підтримуємо територіальну цілісність України».

Також Порошенко подякував за послідовну підтримку американських законодавців у питаннях надання Україні всебічної допомоги, у тому числі у контексті триваючих реформ та зміцнення безпекової і оборонної стійкості нашої держави.

Нагадаємо, 7 грудня українські консули відвідали сімох полонених моряків у Москві.

25 листопада прикордонні кораблі Російської Федерації вчинили агресивні дії проти українських кораблів, які здійснювали плановий перехід із порту Одеса до порту Маріуполь. Російські спецназівці обстріляли і захопили три українські кораблі у Керченській протоці та 24 моряків.

Підконтрольні Росії «суди» в окупованому Криму заарештували на два місяці усіх затриманих українських моряків.

Нагадаємо, міністр закордонних справ України Павло Клімкін повідомив, що українські консули зустрілися із пораненими українськими моряками.

Раніше адвокат Євгенія Закревська розповіла про стан здоров’я поранених українських моряків.

Російський омбудсмен Тетяна Москалькова відвідала в лікарні при СІЗО «Матросская тишина» трьох поранених українських моряків: Андрія Ейдера, Андрія Артеменка та Василя Сороку.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: