Порошенко обговорив з главою МЗС Словаччини питання визволення в’язнів Кремля

Порошенко обговорив з главою МЗС Словаччини питання визволення в’язнів Кремля
Петро Порошенко та Мирослав Лайчак

Сторони обмінялися думками з важливих питань двосторонніх відносин та міжнародного порядку денного

Президент України Петро Порошенко прийняв міністра закордонних справ та з європейських питань Словаччини Мирослава Лайчака.

Про це повідомляє прес-служба глави держави.

«Сторони обмінялися думками з важливих питань двосторонніх відносин та міжнародного порядку денного. Було розглянуто розширення співпраці у сферах торгівлі та економіки, оборони, енергетичної безпеки та прикордонного співробітництва. Відзначалася важливість проведення ближчим часом чергового засідання міжурядової українсько-словацької комісії з питань економічного, промислового і науково-технічного співробітництва», - зазначається у повідомленні.

Як зазначається, окрему увагу співрозмовники приділили алгоритму взаємодії двох країн у контексті головування Словаччини в ОБСЄ у 2019 році. Йшлося, зокрема, про поліпшення ролі цієї організації у моніторингу дотримання прав людини на окупованих територіях України та процесі визволення українських політв’язнів Кремля.

На зустрічі також обговорювалася українсько-словацька співпраця на євроінтеграційному та євроатлантичному напрямах і у рамках міжнародних організацій.

Нагадаємо, Мирослав Лайчак 4-5 жовтня перебуватиме в Україні з офіційним візитом.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: