Скупчення військ РФ біля кордонів України. Порошенко пояснив, чому Зеленський це ігнорує

Скупчення військ РФ біля кордонів України. Порошенко пояснив, чому Зеленський це ігнорує
Президент наголошує, що поточна ситуація є вкрай небезпечною
фото: скріншот з відео

На думку політика, тактика чинного керівництва держави є дуже небезпечною

Ігнорування українською владою інформації про накопичення Росією військ біля кордону України – нерозумна та небезпечна тактика. Таку думку в ефірі ток-шоу «Свобода слова Савіка Шустера» висловив п’ятий президент України, лідер партії «Європейська солідарність» Петро Порошенко.

П'ятий президент України підкреслив, що наразі тривожна інформація про скупчення російських армійців надходить не тільки від провідних західних ЗМІ, а й від розвідувальних відомств західних партнерів України. Отже, ігнорувати їх нерозумно, оскільки ці джерела є цілком надійними.

«Йдеться уже про те, що радник (президента США – «Главком») з питань національної безпеки Саліван вимагав термінових консультацій з партнерами в частині різкого зростання загроз на Сході України», – зазначив Порошенко.

Колишній очільник держави припустив, що причиною того, що українська влада досі не помітила небезпечних тенденцій зі скупчення російських військ біля українських кордонів, може бути намагання не дратувати очільника країни-агресора.

На думку опозиційного політика, таким чином влада може готуватися то майбутніх переговорів із Москвою щодо постачання газу, вугілля тощо.

Порошенко порадив чинній владі, що варто робити у поточній ситуації. По перше, на думку політика, варто було би провести негайні консультації з США та НАТО. По-друге, Порошенко вважає, що потрібно негайно скликати засідання Ради безпеки ООН. Також, на думку політика, варто терміново скликати засідання постійного комітету ОБСЄ.

Як раніше повідомлялося, видання Politico оприлюднило супутникові фотографії, зроблені 1 листопада, і зазначило, що Росія знову концентрує війська та військову техніку на кордоні з Україною.

У відповідь прессекретар президента Росії Дмитро Пєсков назвав «вкиданням» публікацію Politico про нарощування військ на кордоні з Україною.

Також напередодні американське видання The Washington Post повідомило про те, що США і ЄС фіксують перекидання російських військ до кордону з Україною. При цьому були відзначені «незвичайні переміщення» техніки та військових у західному регіоні РФ, що нагадує ситуацію у квітні цього року та викликало резонанс у міжнародному співтоваристві.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: