Порошенко відкриє у Польщі меморіал пам’яті українців, що загинули від рук Армії Крайової

Порошенко відкриє у Польщі меморіал пам’яті українців, що загинули від рук Армії Крайової

Президент України візьме участь у богослужінні за загиблими українцями

Президент України Петро Порошенко відкриє у селі Сагринь Люблінського воєводства (Польща) Меморіал пам’яті українців, які загинули від рук польських «селянських батальйонів» та підрозділів Армії Крайової у 1944 році.

Відповідний захід передбачений офіційною програмою заходів глави держави, який 8 липня здійснить робочий візит до Республіки Польща на запрошення української громади цієї країни.

Президент України візьме участь у богослужінні за загиблими українцями, а також зустрінеться з представниками української громади Польщі.

Петро Порошенко відвідає також Волинську область з метою участі у заходах із вшанування пам’яті українців – жертв польсько-українського конфлікту 1943-1944 років.

Як відомо, Сагринь - це польське село Грубешівського повіту Люблинського воєводства, у межах етнічної української території Холмщина. Українських мешканців Сагрині було знищено підрозділами Польської Армії Крайової та Батальйонів Хлопських 10 березня 1944 року.

На православному цвинтарі у Сагрині споруджено пам'ятний хрест, на монументі викарбувані прізвища 660 українців, яких вдалось встановити.

Раніше про візит Порошенка до Польщі повідомляли ЗМІ з посиланням на джерела.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: