Президент Чехії закликає Медведєва засудити статтю російського ЗМІ «Звезда» про 1968 рік

Президент Чехії закликає Медведєва засудити статтю російського ЗМІ «Звезда» про 1968 рік
Мілош Земан
Фото з відкритих джерел

Глава держави залишився незадоволений матеріалом з виправданням радянської окупації Чехословаччини

Президент Чехії Мілаш Земан розкритикував телеканал «Звезда» за статтю про радянську окупацію Чехословаччини в 1968 році. За його словами, матеріал написав «божевільний журналіст з курячими мізками». Політик розповів про це під час візиту на російсько-чеський економічний форум в Сочі, повідомляє РБК.

21 листопада на сайті «Звезда» з'явилася стаття під назвою «Чехословаччина повинна бути вдячна СРСР за 1968 рік». Автор Леонід Масловський стверджував, що радянська окупація в Чехословаччині запобігла вторгненню Заходу і «зберегла більш ніж на 20 років життя в мирі та злагоді».

Незабаром матеріал видалили з сайту, але його ще можна знайти в кеші Google. РБК зв'язався з представником «Зірки», який відмовився від коментарів і не зміг підтвердити, чи була стаття опублікована чи ні.

Скріншот статті про окупацію Чехословаччини з сайту «Зірки»Скріншот статті про окупацію Чехословаччини з сайту «Зірки»

Земан назвав матеріал телеканалу «мерзенною провокацією», опублікованою в день його візиту, і має намір попросити прем'єр-міністра Дмитра Медведєва засудити матеріал.

«Мене просять вже деякі політики будинку перервати візит, але я не піддамся на провокації, хоча вони можуть вплинути на наші відносини», — говорить президент Чехії.

На публікацію також звернув увагу міністр закордонних справ Чехії Любомир Заоралек (Lubomír Zaorálek), який назвав її «нечесною інтерпретацією». Міністр оборони країни охарактеризував матеріал як «брутальну брехню».

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: