«Реваншу не буде». Партія Яценюка заступилася за Парубія

«Реваншу не буде». Партія Яценюка заступилася за Парубія
До трибуни на захист спікера парламенту вийшли представники «Народного фронту» та фракції БПП, 24 квітня 2019 року

Будь-які спроби розпустити парламент у цей час є шкідливими і незаконними, - заявив нардеп

Фракція «Народний фронт» і коаліційна більшість у парламенті не допустять реваншу команди Януковича та відставки голови Верховної Ради України Андрія Парубія.

Про це під час виступу з трибуни парламенту заявив керівник фракції Максим Бурбак.

Разом з ним до трибуни вийшли представники «Народного фронту» та фракції БПП.

«Усі ми знаємо, що парламент VIII скликання - це перший парламент, який має прозахідну і проєвропейську конституційну більшість. Цей парламент зробив багато для того, щоб закарбувати в Конституції України незмінність курсу в НАТО і ЄС, щоб назавжди позбутися радянського спадку. Ми щодня тут боремося за українську мову, за українську ідентичність, за право бути вільними українцями в демократичній Україні. Ми дали старт небувалим досі реформам в країні", - сказав керівник фракції «Народний фронт».

«Але наші вороги увесь цей час марять реваншем. Їхні «козачки» присутні й тут у залі. Вчора один з них заявив, що спробує нашкребти 150 підписів народних депутатів за відкликання Андрія Парубія з посади Голови українського парламенту. Ми знаємо, хто це робить і за чиєю вказівкою. І ми знаємо, що реальний задум полягає в тому, щоб за півроку до завершення повноважень відправити Верховну Раду на дострокові вибори», - підкреслив він.

«Соратник Медведчука Портнов роздає з Відня вказівки дестабілізувати Верховну Раду України. Щоб зіштовхнути країну в прірву колапсу. Жалюгідні втікачі і зрадники разом з Януковичем з якогось дива вирішили, що результати президентських виборів - це їхня перемога. Агов! Не обманюйте себе і вгамуйтеся. Україна монолітна у своїх прагненнях і патріотичному запалі. Українці добре у всьому розбираються. Реваншу не буде. І це вам точно гарантує фракція «Народний фронт» і Блок Петра Порошенка», - заявив Максим Бурбак.

«Верховна Рада піде на строкові вибори у жовтні - як це передбачено Конституцією. Ще раз повторюю для тих, хто не почув: на строкові вибори. Будь-які спроби розпустити парламент у цей час є шкідливими і незаконними. Парламент ухвалює важливі закони, уряд працює в поті чола», - підкреслив керівник фракції.

«Андрій Парубій залишається на посаді Голови Верховної Ради. І до жовтня ми ухвалимо ще десятки і десятки необхідних для України законів. Наявність Андрія Парубія на посаді спікера - це можливість не тільки втримати проукраїнську більшість до парламентських виборів, але й гарантія незмінності курсів держави: національного і зовнішньополітичного. Незмінність курсу на членство в ЄС та НАТО»,  - підкреслив Максим Бурбак.

«Тому, колеги, не обманюйте себе. Реваншу ми недопустимо. Слава Україні!», - резюмував керівник фракції «Народний фронт».  

 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: