Скандальна київська викладачка заявила про готовність «померти за русскій мір»

Скандальна київська викладачка заявила про готовність «померти за русскій мір»
Скандальна професорка, яка більше як пів року проживає в Росії, напередодні вийшла заміж
фото: Євгена Більченка у Facebook

«Померти за русскій мір» готовий і чоловік Євгенії Більченко

Експедагог київського університету імені Драгоманова Євгенія Більченко показала фото з весілля в Санкт-Петербурзі і розповіла про готовність померти за русскій мір разом з чоловіком. Відповідні дописи з'явилися на її сторінці в Facebook.

Скандальна київська викладачка, яка втекла до Росії, напередодні вийшла заміж. Її обранцем став поет Аркадій Вєсєлов. Церемонія одруження відбулася в Санкт-Петербурзі, де живе пара.

«Ми зізналися один одному, що готові померти за русскій мір. Прямо на вулиці. Ніколи про це не писала і зараз в подробицях не маю наміру», – написала вона.

На фото з церемонії, яким поділилася Більченко, можна побачити і фото з двома паспортами – українським (своїм) і російським (чоловіка).

Більченко збирається отримати громадянство РФ і вже отримала документ, що підтверджує володіння російською мовою.

«Я отримала сертифікат з російської мови, законодавства та історії Росії з круглими п'ятірками, але я знаю, за що. Я готувалася дуже сильно, хотіла знати російську історію назубок, краще за всіх. І право – теж. У мене – тридцять сторінок рукописів, хоч курс відкривай, та нема кому читати», – ділиться колишня викладачка київського вишу.

Нагадаємо, у січні 2021 року Більченко в соціальних мережах опублікувала допис щодо Закону України «Про функціонування української мови як державної», в якому в неприпустимій і неприйнятній формі висловилася проти української мови, українських громадян та Української держави. Зокрема, Більченко заявила, що вважає Україну «онкохворою американською колонією».

Зазначимо, мовний омбудсмен Тарас Кремінь заявив, що на провокаційні заяви професорки Національного педагогічного університету імені Михайла Драгоманова Євгенії Більченко мають звернути увагу правоохоронці.

У липні вчена рада Національного педагогічного університету імені М.П. Драгоманова ліквідувала кафедру культурології та філософської антропології скандальної викладачки Євгенії Більченко.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: