У «Самопомочі» розказали, яким має бути план звільнення Донбасу

У «Самопомочі» розказали, яким має бути план звільнення Донбасу
Фото з відкритих джерел

Народний депутат Семенченко закликає не «відділяти» Крим від Донбасу

Народний депутат Семен Семенченко (фракція «Самопоміч») прокоментував запропонований президентом законопроект про реінтеграцію Донбасу. Парламентар вважає, що  у документі є статті, які дають главі держави право застосовувати армію на території країни, а не тільки в зоні АТО, і їх потрібно прибрати. «Маю на увазі, щоб він не використовував армію у політичних репресіях. Далі — прибрати звідти все про торгівлю з окупантами», — додає Семенченко. Він також закликає визнати Росію країною-агресором, визначити дату початку агресії та накласти на Російську Федерацію зобов’язання відшкодовувати всі збитки, яких вона завдала Донбасу, припинити торгівлю з окупованими територіями.

Далі — за словами депутата — зробити так, щоб українські військовослужбовці, які захищають Батьківщину, були захищені, а не «обвинувачувалися за мирними статтями, як Колмогоров, наприклад».

Семенченко додає, що у подібних питаннях відокремлювати Крим від Донбасу не можна.

«Важливо визначити, хто буде підтверджувати, що російські війська залишили територію Донбасу. Це не може бути Генштаб, це має бути орган, який позитивно себе зарекомендував у боротьбі з агресором. Все це було враховано в альтернативному законопроекті щодо Донбасу, який ми запропонували, але правляча коаліція відхилила», — розповідає парламентарій.

Думки  інших депутатів щодо законопроекту про реінтеграцію Донбасу читайте у статті Що робити з Донбасом? План дій від молодих народних депутатів

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: