В БПП заговорили про відставку Авакова

В БПП заговорили про відставку Авакова
Глава МВС Арсен Аваков
Фото: Главком

Нардеп Лещенко припускає, що західні партнери України можуть вимагати відставки Авакова

Народний депутат від Блоку Петра Порошенка Сергій Лещенко не бачить у затриманні сина міністра МВС Арсена Авакова  «руку президента», натомість припускає, що даний інцидент змусить західних партнерів вимагати відставки Авакова.

Таку думку нардеп висловив в коментарі «Главкому».

«Рука президента - це такий міфічний стереотип. Він же не змушував Авакова заходити в кабінет до Чеботаря і домовлятися про ті рюкзаки, не змушував виводити гроші через конвертаційні центри. Чому САП більше ніж півроку тримав підозру, а сьогодні її погодив, це вже питання до них. Було б добре, якщо вони погодили її одразу, а не чекали півроку, коли ситуація почне політично загострюватись, і тут вже справді виникають підозри», - сказав Лещенко.

Нардеп вважає, що у цивілізованих країнах така справа завершується відставками.

«Але оскільки в Україні діють корупційні клани, це відставкою не закінчиться. Але думаю, що це посилюватиме тиск на міністра, все-таки затриманий його близький родич, це буде впливати не переговори із західними партнерами. Виглядає трохи дивно, що Україна хоче отримати грошову підтримку з боку МВФ чи європейських структур, а в цей час син міністра причетний до пограбування коштів, і пан міністр залишається на посаді. Тому я не виключаю, що цей інцидент змусить західних партнерів вимагати відставки Авакова», - припускає Лещенко.

Водночас він не вірить, що це призведе до конфлікту в коаліції

«Думаю, що ні, бо НАБУ вважається таким органом, який ненавидять і в коаліції також. Це може спровокувати проблеми для НАБУ, які спільно будуть реалізовувати як Блок Порошенка, так і «Народний фронт», - резюмував депутат.

До слова, політолог Володимир Фесенко побачив в затриманні сина Авакова грузинський слід.

Як відомо, 31 жовтня НАБУ провело обшуки у сина Авакова. У соцмережі з’явилися фото і відео з місця обшуку.

Згодом стало відомо, що Олександр Аваков затриманий. 

О 15:20 31 жовтня сина глави МВС Олександра Авакова, затриманого за підозрою у розтраті бюджетних коштів, привезли у НАБУ. 

Міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков заявив про те, що його син доведе свою невинуватість у суді.

Станом на вечір вівторка відомо, що затриманий Олександр Аваков продовжує перебувати в будівлі НАБУ у Києві. Зазначається також, що третього фігуранта справи - керівника ІТ-компанії Turboseo Володимира Литвина - зараз везуть з Харькова до Києва.

Також відомо, що суд не розглядатиме сьогодні справу сина Авакова.

Раніше вдень ЗМІ повідомили, що сина Авакова привезуть в Солом'янський суд,де вже перебувають люди зі зброєю.

Читайте також статтю: Рюкзак на голову. НАБУ наносить удар по Авакову

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: