В Офісі президента назвали причину звільнення Авакова

В Офісі президента назвали причину звільнення Авакова
У Арсена Авакова було більше влади, ніж у прем’єр-міністра країни
Фото: з відкритих джерел

Такий великий «монстр», як МВС, у нинішньому вигляді не може довго існувати, тож його візьмуться ділити

Арсен Аваков змушений був звільнити крісло міністра внутрішніх справ, яке займав понад сім років, зокрема й через справу Павла Шеремета. Про це в інтерв’ю «Главкому» заявив радник голови Офісу президента Андрія Єрмака й радник з інформпитань у Тристоронній контактній групі у Мінську Олексій Арестович.

«Аваков обіцяв довести до кінця «справу Шеремета», але не зробив», – сказав Арестович.

Окрім того, його відправили у відставку ще й тому, що мав у своїх руках влади більше, ніж у прем’єр-міністра країни, переконаний Арестович.

«Такий великий «монстр», як наше МВС, у нинішньому вигляді не може довго існувати. Перша задача – це його розділити, бо ніде у світі такої величезної структури, як у нас, немає. З одного боку, МВС контролює весь кордон, прикордонників, з іншого – має власну армію з танками і гелікоптерами. Є Нацполіція ще, Міграційна служба, Служба з надзвичайних повноважень. Те, що такого «монстра» створили, коли була потрібна коаліція з «Народним фронтом», і Порошенко на це пішов – зрозуміло. Але Аваков – це людина, у якої було влади більше, ніж у прем’єр-міністра країни. Така велика структура – спокуса корупції. А керівництво такою великою структурою помножене на особисті якості її керівника, хто би ним не був, – це гримуча суміш», – розповів Арестович.

Радник Єрмака також висловив думку, що Міністерство внутрішніх справ уже найближчим часом поділять.

«Вийдуть прикордонники, потім Нацгвардія. Далі це буде маленький скромний орган, можливо з Нацполіцією і Міграційною службою в складі, який займатиметься винятково поліцейськими функціями, боротьбою зі злочинністю, громадською безпекою на вулицях. Тоді міністр МВС припинить бути центром політичної сили, а стане одним із міністрів в уряді», – наголосив Арестович.

Як відомо, рівно п’ять років тому близько 7:45 на перетині центральних вулиць Києва – Франка і Хмельницького – вибухнув червоний автомобіль «Субару». У салоні автівки був відомий журналіст Павло Шеремет.

Постраждалого витягли з машини ще живим, але отримані травми були надважкими. Шеремет помер у машині швидкої допомоги.

Вибуховий пристрій, унаслідок спрацювання якого загинув Павло Шеремет, мав у своєму складі протипіхотну міну.

12 грудня 2019 року тодішній міністр внутрішніх справ Арсен Аваков заявив про затримання та оголошення підозр лікарю і волонтеру Юлії Кузьменко, медсестрі парашутно-десантного батальйону Яні Дугар і ветерану АТО Андрію Антоненку.

Зрештою, Яну Дугар звільнили з-під варти у травні 2020 року. Пізніше, 11 серпня того ж року, відпустили з-під варти під цілодобовий домашній арешт Кузьменко. Водночас, Антоненка звільнили з СІЗО під цілодобовий домашній арешт лише 30 квітня 2021 року.

Читайте також:

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: