Юрист «Кварталу» підтвердив, що фірма Зеленського отримувала гроші в РФ

Юрист «Кварталу» підтвердив, що фірма Зеленського отримувала гроші в РФ
Юрист «Кварталу» заявив про неможливість закриття компаній у Росії
Кадр програми «Схеми»

Юрист «Кварталу» заявив, що йдеться про роялті

Юрист «Кварталу 95» Іван Баканов підтвердив, що фірма, пов’язана із Володимиром Зеленським, отримувала кошти в Росії. Проте він не вважає це сенсацією, оскільки йдеться про роялті. Відповідна заява пролунала в ефірі ТСН.

За словами Баканова, фірма «Грін Філмз» отримує на території РФ так звані роялті – тобто гроші за використання продукції, авторства в тому числі і Зеленського, що була виготовлена до 2014 року. В Росії регулярно демонструють фільми, створені за сценаріями Зеленського, пояснив юрист.

«На жаль, ці контракти укладені до 2021-2023 років. Це контракти стосуються роялті, що отримує ця компанія за вироблені фільми в 2010-2014 роках», - сказав він.

Баканов заявив, що «Квартал 95» не має змоги закрити ці компанії нібито через необхідність особистої присутності артистів в Росії для цього.

«Ми би хотіли ці компанії закрити, але на превеликий жаль, ми не маємо такої можливості, тому що не можемо туди самі поїхати. Такі завдання на закриття компанії були поставлені, але проти Володимира, проти «Кварталу» в РФ порушили кримінальні справи, і приїхати туди не видається можливим», - сказав він.

Юрист наголошує, що журналісти-розслідувачі, які повідомили про існування цих фірм, свідомо або несвідомо плутають поняття «бізнес» і «наявність компанії».

Нагадаємо, журналісти програми «Схеми» знайшли три російські компанії, які займаються виробництвом кіно-, відеофільмів і телевізійних програм: «Вайсберг Пикчерс», «Платинумфильм» і «Грин Филмс».

Засновником усіх трьох є кіпрська компанія Green Family LTD. Ця ж компанія є співзасновницею ТОВ «Квартал 95» в Україні, а її кінцевими бенефіціарами вказані Володимир Зеленський, його бізнес-партнери Андрій Яковлев, Борис і Сергій Шефіри і соратник Ігоря Коломойського Тімур Міндіч. Аналіз фінансової звітності цих російських компаній і виявили, що всі вони продовжують свою господарську діяльність.

На запитання журналістів про активи в РФ сам шоумен відповів: «Ну і працюйте з ними. Я з ними не працюю. Успіхів вам».

До вашої уваги:

  • Детальніше про президентські вибори читайте тут

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: