Росія визнала відомого українського журналіста терористом

Росія визнала відомого українського журналіста терористом
Айдер Муждабаєв обвинувачують за статтею «публічні заклики до здійснення терористичної діяльності, публічне виправдання або пропаганда тероризму»

Муждабаєва визнали терористом через пост в соцмережі Facebook

Заступник генерального директора телеканалу ATR, журналіст Айдер Муждабаєв заявив, що його офіційно визнали терористом у Російській Федерації.

Про це він повідомив у Twitter.

«Приймаю вітання! Тепер я, як і багато інших кримців та українців, офіційний терорист РФ. Дякую росіянам за таку нагороду, ціную, пишаюся», — написав Муждабаєв.

Він також опублікував документи з Адвокатської палати Москви та постанову суду.

Згідно з даними документу, його обвинувачують за статтею «публічні заклики до здійснення терористичної діяльності, публічне виправдання або пропаганда тероризму».

У постанові суду зазначено, що підставою для такого рішення став пост Муждабаєва у Facebook 8 серпня 2018 року, в якому той писав про потребу звільнити тоді ще політв’язня Олега Сенцова шляхом «фізичної розправи» над російськими агентами.

«Збирайтесь, організовуйтесь, фізично, силою хватайте російських агентів тут (вони всім відомі), вивозьте куди завгодно, приставляйте автомати до їхніх скронь і під камери вимагайте у Путіна терміново видати Сенцова в обмін на них», — цитують у постанові суду.

Нагадаємо: Айдер Іззетович Муждабаєв — український кримськотатарський журналіст, медіаменеджер, відеоблогер, заступник гендиректора кримськотатарського телеканалу ATR - першого кримськотатарського телеканалу. З 17 червня 2015 року канал відновив мовлення з Києва.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: