Кадрові зміни: в уряді назвали тимчасових керівників митної та податкової служб

Кадрові зміни: в уряді назвали тимчасових керівників митної та податкової служб
Ввечері 24 квітня відбулося позачергове засідання Кабінету Міністрів України

Очільників Державної митної служби та Державної податкової служби звільнено з посад відповідно до частини першої статті 871 Закону України «Про державну службу»

Кабінет Міністрів України опублікував постанови про звільнення голови Державної митної служби Максима Нефьодова та голови Державної податкової служби Сергія Верланова.

Відповідні документи з’явилися на Урядовому порталі.

Зокрема, згідно з розпорядженням №447-р від 24 квітня, Нефьодова звільнено з посади голови Державної митної служби України відповідно до частини першої статті 871 Закону України «Про державну службу». Іншим розпорядженням № 452-р з аналогічним обґрунтуванням, звільнено з посади Верланова.

Також опубліковане розпорядження Кабміну № 451-р про призначення виконувачем обов'язків голови Митної служби керівника одного з департаментів ДМС Ігоря Муратова та розпорядження № 454-р про покладення виконання обов’язків голови Податкової на Михайла Тітарчука, заступника голови ДПС.

Крім того, на Урядовому порталі опубліковані розпорядження про звільнення заступників голови Державної митної служби України Роберта Зелді, Сергія Петухова, Дениса Шендрика; заступника голови Державної податкової служби України Дмитра Венцковського.

Нагадаємо, ввечері 24 квітня на позачерговому засіданні Кабінет міністрів України звільнив Максима Нефьодова з посади голови державної митної служби. Крім того Кабмін звільнив голову Державної податкової служби Сергія Верланова.

Після цього Нефьодов опублікував світлину, на якій він позує у футболці з персонажем книги «Гаррі Поттер» і написом «Доббі – вільний»

За словами прем'єра, уряд планує найближчим часом призначити нових ефективних керівників у зазначені відомства.

Колишній прем’єр-міністр України Олексій Гончарук заступився за Нефьодова і Верланова та заявив про зачистку антикорупціонерів з уряду.

До слова, 24 квітня Рада створила слідчу комісію для перевірки заяв Уманського про податкові схеми.

На початку квітня колишній міністр фінансів Ігор Уманський ініціював відставки глави податкової Сергія Верланова і глави митниці Максима Нефьодова. Відповідне подання він направив на главу уряду Дениса Шмигаля.

Уманський розкритикував роботу Митної служби і звинуватив голову Державної митної служби Максима Нефьодова у професійній непридатності. 

30 березня Рада звільнила міністра фінансів Ігоря Уманського.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: