Шмигаль: плануємо призначити ефективних керівників у митну і податкову служби

Шмигаль: плануємо призначити ефективних керівників у митну і податкову служби
Прем'єр Денис Шмигаль прокоментував кадрову чисту у митній та податковій службах

Заступники Нефьодова та Верланова теж позбулися посад

Кабінет міністрів України на позачерговому засіданні 24 квітня провів кадрову чистку у Митній та Податковій службах. Звільнивши, зокрема, Максима Нефьодова та Сергія Верланова з керівних посад, а також їхніх заступників.

Про це повідомив прем'єр Денис Шмигаль у своєму Telegram.

За його словами, уряд планує найближчим часом призначити нових ефективних керівників у зазначені відомства.

«У п'ятницю, 24 квітня, на своєму позачерговому засіданні уряд скористався своїм правом згідно статті 871 Закону України «Про державну службу», - заявив голова уряду.

Таким чином, 24 квітня Кабмін звільнив з посад:

  • голову Державної митної служби України Максима Нефьодова;
  • заступника голови Державної митної служби України Роберта Зелді;
  • заступника голови Державної митної служби України Сергія Петухова;
  • заступника голови Державної митної служби України Дениса Шендрика;
  • голову Державної податкової служби України Сергія Верланова;
  • заступника голови Державної податкової служби України Дмитра Венцковського.

Зазначимо, що Максим Нефьодов пропрацював на посаді голови Державної митної служби від 5 липня 2019 року. Сергія Верланова Кабмін призначив очільником Податкової служби 8 травня 2019 року.

Нагадаємо, ввечері 24 квітня на позачерговому засіданні Кабінет міністрів України звільнив Максима Нефьодова з посади голови державної митної служби. Крім того Кабмін звільнив голову Державної податкової служби Сергія Верланова.

Після цього Нефьодов опублікував світлину, на якій він позує у футболці з персонажем книги «Гаррі Поттер» і написом «Доббі – вільний»

Колишній прем’єр-міністр України Олексій Гончарук заступився за Нефьодова і Верланова та заявив про зачистку антикорупціонерів з уряду.

До слова, сьогодні 24 квітня Рада створила слідчу комісію для перевірки заяв Уманського про податкові схеми.

Раніше голова комітету Верховної Ради з фінансів і податкової політики Данило Гетманцев спростував інформацію щодо недоотримання бюджетом 5 млрд від ПДВ. За його словами, звинувачення екс-міністра фінансів Ігоря Уманського є безпідставними та такими, що не знаходять підтвердження.

Крім того, глава ДПС Сергій Верланов в інтерв'ю «Обозревателю» заявив, що всі звинувачення «базуються виключно на вкидах неперевіреної інформації третіми особами, які й є, швидше за все, тими, хто десятиліттями годувалися на шахрайських схемах». За його словами, матеріали про податкові схемах давно перебувають у полі зору правоохоронних органів.

Як повідомлялось, на початку квітня колишній міністр фінансів Ігор Уманський ініціював відставки глави податкової Сергія Верланова і глави митниці Максима Нефьодова. Відповідне подання він направив на главу уряду Дениса Шмигаля.

Уманський розкритикував роботу Митної служби і звинуватив голову Державної митної служби Максима Нефьодова у професійній непридатності. 

30 березня Рада звільнила міністра фінансів Ігоря Уманського.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: