Міністр фінансів: Нефьодов і Верланов втратили довіру людей і мали піти

Міністр фінансів: Нефьодов і Верланов втратили довіру людей і мали піти
За словами міністра фінансів Ігоря Марченка, найближчими днями буде призначено нових очільників цих митниці та податкової

У суспільстві давно існує критична маса нереалізованих сподівань щодо діяльності митниці і податкової, заявив глава Мінфіну

Перебування Максима Нефьодова та Сергія Верланова на посадах голів Державної митної служби (ДМС) та Державної податкової служби (ДПС) було ризиком для забезпечення фінансової безпеки.

Про це заявив міністр фінансів України Сергій Марченко.

«Кадрові зміни у ДПС і ДМС назріли давно. Я це неодноразово наголошував. У суспільстві давно існує критична маса нереалізованих сподівань щодо діяльності митниці і податкової. Навіть у докризовий час керівництво цих служб виявилося нездатним виконувати покладені на них завдання. А в нинішніх умовах їхнє перебування на посадах було ризиком забезпечення фінансової безпеки. Вони втратили довіру людей і мали піти. Це — перший крок до очищення фіскальних органів держави», — сказав міністр.

Виконання обов’язків голови Митниці тимчасово покладено на керівника одного з департаментів Митної служби Ігоря Муратова, а виконання обов’язків голови Податкової - на Михайла Тітарчука, заступника голови Податкової.

За словами Марченка, найближчими днями буде призначено нових очільників цих двох відомств.

Міністр додав, що планується рестарт обох служб. За його словами, готуються інституційні зміни, формуються нові управлінські команди.

Зазначимо, що звільнений Верланов подав заяву на ексглаву Мінфіну Ігоря Уманського в Офіс генпрокурора.

Нагадаємо, ввечері 24 квітня на позачерговому засіданні Кабінет міністрів України звільнив Максима Нефьодова з посади голови державної митної служби. Крім того Кабмін звільнив голову Державної податкової служби Сергія Верланова.

Після цього Нефьодов опублікував світлину, на якій він позує у футболці з персонажем книги «Гаррі Поттер» і написом «Доббі – вільний»

За словами прем'єра, уряд планує найближчим часом призначити нових ефективних керівників у зазначені відомства.

Згодом в уряді назвали тимчасових очільників митної та податкової служб.

Колишній прем’єр-міністр України Олексій Гончарук заступився за Нефьодова і Верланова та заявив про зачистку антикорупціонерів з уряду.

До слова, 24 квітня Рада створила слідчу комісію для перевірки заяв Уманського про податкові схеми.

Раніше голова комітету Верховної Ради з фінансів і податкової політики Данило Гетманцев спростував інформацію щодо недоотримання бюджетом 5 млрд від ПДВ. За його словами, звинувачення екс-міністра фінансів Ігоря Уманського є безпідставними та такими, що не знаходять підтвердження.

Крім того, глава ДПС Сергій Верланов в інтерв'ю «Обозревателю» заявив, що всі звинувачення «базуються виключно на вкидах неперевіреної інформації третіми особами, які й є, швидше за все, тими, хто десятиліттями годувалися на шахрайських схемах». За його словами, матеріали про податкові схемах давно перебувають у полі зору правоохоронних органів.

На початку квітня колишній міністр фінансів Ігор Уманський ініціював відставки глави податкової Сергія Верланова і глави митниці Максима Нефьодова. Відповідне подання він направив на главу уряду Дениса Шмигаля.

Уманський розкритикував роботу Митної служби і звинуватив голову Державної митної служби Максима Нефьодова у професійній непридатності. 

30 березня Рада звільнила міністра фінансів Ігоря Уманського.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: