Міносвіти обіцяє, що з 1 вересня першокласники почнуть вчитись по-іншому

Міносвіти обіцяє, що з 1 вересня першокласники почнуть вчитись по-іншому
Міністр освіти і науки Лілія Гриневич
Фото прес-служби Міносвіти

Міністерство освіти і науки віддало владі на місця мільярд гривень для обладнання перших класів

Міністр освіти і науки України Лілія Гриневич розповіла в інтерв’ю «Главкому», яких новацій чекати у новому навчальному році в школах.

«Цей рік для нас дуже важливий. Стартує нова українська школа. 1 вересня всі першокласники навчатимуться за новим державним стандартом початкової школи, який орієнтований не лише на знання, а на розвиток компетентностей. Це і знання, і вміння їх застосовувати для життя, і формування цінностей. Стандарт також передбачає розвиток критичного мислення та потребує впровадження активних методів навчання, які відповідають віковим особливостям дітей», - зазначила Гриневич.

За її словами, 22 тисячі вчителів-класоводів і 18,5 тисяч вчителів іноземних мов, які працюватимуть в перших класах, пройшли спеціальне навчання.

«Це було змішане навчання, у них був дистанційний курс і очні тренінги щодо цих методик навчання», - додала вона.

Міністр нагадала, що Міносвіти віддало владі на місця мільярд гривень для обладнання перших класів.

«Вони повинні ще дофінансувати зі своїх бюджетів: якщо це село – 10% коштів мають додати, якщо велике місто – 30%. Треба поміняти парти там, де вони застаріли, купити навчальне обладнання. Тобто ми серйозно вклалися в цю реформу і зараз важливо, щоб вона правильно розпочалася», - сказала Гриневич.

«У нас є зміни, які пов’язані зі школами нацменшин, де ми робимо акцент на вивченні української мови в початковій школі. У нас продовжилася програма щодо опорних шкіл. Ми надали кошти місцевим громадам, щоб вони купили додаткові автобуси, забезпечили доступ до кращої освіти дітям, особливо старшокласникам. Бо якщо подивитися на результати ЗНО, все ще прослідковується погана тенденція: у нас вступає до вишів тільки орієнтовно 12,2% сільських дітей (це дані минулого року). Це при тому, що ми зробили їм підвищувальний коефіцієнт 1,02», - резюмувала міністр освіти і науки.

Детальніше читайте в інтерв’ю: Лілія Гриневич: Отримавши освіту в ПТУ, можна заробляти більше, ніж після вишу

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: