У лікарнях з'явиться «Школа супергероїв» для дітей

У лікарнях з'явиться «Школа супергероїв» для дітей
В Україні запрацюють «Школи супергероїв» для дітей у лікарнях
фото з відкритих джерел

На сьогодні в Україні діє сім центрів у п'яти областях України, де діти мають змогу навчатися під час лікування

З 1 січня 2022 року в Україні запрацює державне підприємство «Школа супергероїв», яке забезпечуватиме процес навчання дітей, які перебувають на довготривалому лікуванні, або в реабілітаційних центрах. Про це повідомили у пресслужбі Міністерства освіти і науки України.

«Кожна дитина має право здобувати якісну і доступну освіту. Сьогодні ми презентуємо утворену Кабінетом Міністрів державну установу «Школа супергероїв», яка має взяти на себе всі повноваження щодо забезпечення освітніх послуг дітям, які будуть знаходитися в лікарні і отримувати освіту», – сказала заступниця міністра освіти та науки Віра Рогова.

На сьогодні в Україні діє сім центрів у п'яти областях України, де діти мають змогу навчатися під час лікування: по одному в Києві, Херсоні Хмельницькому. По 2 — в Дніпропетровській та Житомирській областях. Планується відкриття такого центру в Харкові.

Загалом таких центрів буде 28.

Ініціативу також підтримав Фонд сприяння демократії посольства США.

«Посольство США в Україні пишається можливістю підтримати цей унікальний та важливий проєкт, який спрямований на забезпечення уразливих дітей їхнім фундаментальним правом на освіту», – наголосив Майкл Клаусен, аташе з питань культури Посольства США в Україні.

Кабінет Міністрів України уже затвердив необхідні для роботи установи документи – статут, порядок проведення конкурсу на зайняття посади директора, умови оплати праці працівників установи, а також порядок надання освітніх послуг особам, які здобувають дошкільну чи повну загальну середню освіту та перебувають на стаціонарному лікуванні або яким надається реабілітаційна допомога в закладах охорони здоров’я.

Ідея створити освітній простір для дітей, що перебувають у лікарні, з’явилася в Євгенії Смірнової, керівника громадської організації Small Heart with Art, ще чотири роки тому. Вона каже, що спершу починали банальними методами — «ударимо макраме по самотності», тобто проводили майстер-класи для ВІЛ-позитивних дітей, які лікувалися в «Охматдиті».

З часом, побачивши позитивні результати таких зустрічей, розпочала регулярні освітні заняття з малечею. У червні 2017 року відкрився перший клас «Школи супергероїв», де навчалися діти з відділення «Клініка для лікування дітей, хворих на ВІЛ-інфекцію/СНІ« НДСЛ «Охматдит».

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: