У школах Львова скликають батьківські збори через напад підлітків на табір ромів

У школах Львова скликають батьківські збори через напад підлітків на табір ромів
Батьківські збори

Директори шкіл намагатимуться зібрати тих батьків, які зараз перебувають у Львові

У школах Львова в розпал канікул скликають батьківські збори у зв'язку з нападом підлітків на табір ромів.

Про це повідомили у прес-службі Львівської міської ради.

Згідно з повідомленням, батьківські збори, які проведуть для батьків учнів 9-11 класів у львівських школах, покликані сконцентрувати увагу батьків на тому, де їхні діти перебувають у вечірній час, з ким спілкуються, у яких соцмережах знаходяться та які секції відвідують.

«Загальношкільні батьківські збори відбудуться у всіх школах Львова. 26 червня о 09.00 відбудуться наради керівників навчальних закладів Львова по районах. Начальники відділів проведуть такі наради з керівниками навчальних закладів за участі практичних психологів, а наприкінці дня керівники навчальних закладах проведуть батьківські збори у всіх школах Львова щодо ситуації, яка склалася за участі неповнолітніх», - зазначила директор департаменту гуманітарної політики міськради Галина Слічна.

За її словами, директори шкіл намагатимуться зібрати тих батьків, які зараз перебувають у Львові.

Нагадаємо, ввечері 25 червня суд обрав запобіжний захід двом неповнолітнім підозрюваним у нападі на табір ромів і вбивстві людини у вигляді утримання під вартою без права внесення застави.

Як відомо, львівська поліція взяла під охорону табір ромів, на який в ніч на 24 червня напали озброєні молодики.

Раніше правозахисні організації України вже звертали увагу на те, що відразу низка нападів радикальних груп в 2018 році так і не були розкриті, а винні не покарані. 

У свою чергу в МЗС заявили, що встановити винних у нападі на ромів у Львові і притягнути їх до відповідальності є важливою частиною міжнародно-правових зобов’язань України за багатьма міжнародними договорами — починаючи з Міжнародного пакту про громадянські та політичні права та Європейської Конвенції про захист прав людини і основоположних свобод.

Нагадаємо, у ніч на 24 червня група молодиків напала на ромський табір і зарізала людину. Убитий – ромський юнак. Його звали Давид Пап. Йому було 23 роки. Ще троє людей дістали поранення. 

Родина загиблого під час нападу рома Давида Папа боїться забрати його тіло, запевняє правозахисник.

Голова Служби безпеки України Василь Грицак припускає, що за фінансуванням організації, яка розігнала ромів у Львові, може стояти Російська Федерація. 

Дивіться також прес-конференцію у Главкомі: Ксенофобія в Україні. Напади на табори ромів

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: