Україна підпише декларацію щодо захисту прав болгарської меншини

Україна підпише декларацію щодо захисту прав болгарської меншини
Лілія Гриневич

Документ Гриневич підпише спільно з міністром освіти і науки Болгарії

Міністер освіти і науки України Лілія Гриневич відвідає болгарську столицю Софію 26 квітня для підписання Декларації про забезпечення прав осіб, що належать до болгарської національної меншини. Документ Гриневич підпише спільно з міністром освіти і науки Болгарії. 

Про це повідомляє прес-служба МОН.

Гриневич зазначила, що у відомстві давно планували підписання цієї декларації.

Також міністер розповіла, що в межах роботи над імплементацією рекомендацій Венеційської комісії щодо мовної статті Закону «Про освіту» провела низку консультацій з усіма меншинами.

Посол Болгарії Красимир Мінчев зауважив, що оприлюднений план дій МОН щодо мовного питання, на його думку, зберігає можливості для розвитку болгарської меншини в Україні.

Нагадаємо, представники болгарської меншини в Україні підтримали новий Закон «Про освіту», але наголосили на проблемах – відсутності кваліфікованих вчителів з болгарської мови та підручників.

Як відомо , 25 вересня президент Порошенко підписав закон «Про освіту», положення якого (ст. 7 щодо мови освіти в Україні) викликали стурбованість низці країн: Польщі, Румунії, Угорщині, Греції, Болгарії. Новим законом в Україні вводиться 12-річна середня освіта, мовою освітнього процесу в навчальних закладах є державна мова - українська.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: