17 серпня: яке сьогодні свято, прикмети і заборони

17 серпня: яке сьогодні свято, прикмети і заборони
У світі відзначають День секонд-хенду
фото ілюстративне

Сьогодні не варто брати в борг гроші

У середу, 17 серпня у світі відзначають День картоплі, День секонд-хенду та День чорних котів.

Також ув Індонезії – День Проголошення Незалежності, Аргентина – День пам'яті генерала Сан-Мартіна, Колумбія – День інженера, Болівія – День прапора.

День картоплі

17 серпня: яке сьогодні свято, прикмети і заборони фото 1

День картоплі - це привід віддати заслужені почесті одній з найпоширеніших овочевих культур в світі, а заодно і побалувати себе свіжозібраною картопелькою в найбільш апетитному для вас вигляді.

В принципі, картоплю можна їсти і сирою, але зазвичай її готують: варять, запікають або смажать. В якому вигляді її вживали мешканці Перу близько 5000-7000 р. до н.е. (саме до цього часу і точки на земній поверхні відносяться перші згадки про цей коренеплід) достеменно не відомо. Зате відомо, що сьогодні картопля є інгредієнтом в незліченній кількості рецептів в традиційних кухнях практично всіх народів світу. Схоже, відтоді людство не може насититися цим чудовим овочем.

День секонд-хенду

17 серпня: яке сьогодні свято, прикмети і заборони фото 2

У наші дні, коли у всіх на думці економія, покупки в магазинах секонд-хенд стають все більш і більш популярними. Одяг, взуття, книги та предмети домашнього вжитку можуть стати відмінними знахідками серед інших скарбів, схованих у надрах секонд-хендів по всій країні. Для деяких покупка в магазині секонд-хенд – це навіть не ціна (ціна – просто бонус!), а пригода в пошуку незвичайних, старовинних і антикварних речей. 

Як же відсвяткувати день секонд-хенду? Це питання не потрібно задавати завзятим секонд-хендникам. Відповідь очевидна: піти в найближчий (або ваш улюблений) секонд-хенд і гарненько прошерстити їх запаси в пошуках чого-небудь цікавенького.

День чорного кота

17 серпня: яке сьогодні свято, прикмети і заборони фото 3

17 серпня проводиться Міжнародний день чорного кота. Ці серпневі заходи у другій декаді місяця мають традиційний щорічний характер.

Незважаючи на єдине забарвлення і стереотипи, чорні кішки насправді мають яскраво виражені особистісні риси, а також фізичні характеристики, хоча й не такі помітні. Чорні кішки часто дуже розумні. Вони добре розуміються на тому, що відбувається навколо них. Вони можуть бути дуже чуйними та здатними справлятися зі змінами, при цьому вони залишаються спокійними, люблячими та енергійними компаньйонами.

Також кажуть, що вони дуже ласкаві і розслаблені до лінощів. Чорні кішки можуть бути впертими та дружелюбними одночасно. Кажуть, що вони добрі мисливці, але можуть мати схильність до бродяжництва. Вони добродушні та товариські.

Яке церковне свято

17 серпня: яке сьогодні свято, прикмети і заборони фото 4

У православній церкві 17 серпня вшановується пам’ять святої Євдокії (Авдотьї), яка жила в IV столітті і народилася в родині багатих римлян. Під час гонінь християн, організованих перським царем, разом із дев’ятьма тисячами вірян Авдотья була також арештована. У полоні вона продовжувала проповідувати віру в Христа серед перських жінок і багатьох звернула в релігію. За це її піддали жорстоким знущанням, після чого обезголовили.

Крім цього, 17 серпня церква вшановує пам’ять семи Ефеських отроків: Іамвліха, Максиміліана, Моан, Мартиніана, Костянтина, Антоніна. Ці брати спочатку були воїнами, але покинули військо, звернувшись у віру. За це були покарані – їх замурували в печері на цілих 200 років. Легенда свідчить, що коли печеру відкрили, отроки були живі. Після того, як народ став свідком чуда, брати померли.

Народні прикмети:

  • Дощ 17 серпня може погубити все неприбране сіно.
  • Вважається, що в цей день криві огірки виростають, тому урожай краще зібрати раніше.

Що не рекомендується робити:

  • Брати в борг гроші, інакше фінансові труднощі будуть ще довгий час.
  • Продавати особисті речі.

Іменини

Іменини сьогодні святкують Антон, Денис, Євдокія, Іван, Костянтин, Максиміліан.

Читайте також: Церковні свята у серпні 2022 року: календар на кожен день

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: