Будівлю уряду підсвітять символікою України та кримських татар

Будівлю уряду підсвітять символікою України та кримських татар
17 і 18 травня пройдуть меморіальні заходи до Дня пам'яті жерт геноциду кримськотатарського народу

Кабмін підсвітять 17 і 18 травня, - Рєзніков

Будівлю Кабінету міністрів України 17 і 18 травня підсвітять національною символікою України і кримськотатарського народу до річниці геноциду кримськотатарського народу. Про це в ефірі проєкту Радіо Свобода Крим.Реалії повідомив віцепрем’єр - міністр реінтеграції тимчасово окупованих територій Олексій Резніков.

«Ми готуємо проєкт спільно з представниками Меджлісу, і я зараз вперше повідомляю вам деталі: 17 або 18 травня ввечері буде зроблене підсвічування, що зображає національну символіку України і кримськотатарського народу на урядовому будинку… Я вас запрошую – це буде дуже знаково і правильно», – повідомив Резніков.

Як повідомлялося, раніше голова Меджлісу кримськотатарського народу Рефат Чубаров поінформував, що меморіальні заходи, присвячені пам’яті жертв геноциду кримськотатарського народу, вже затверджені, і опублікував їх список. За його словами, вони проводитимуться напередодні та в день 18 травня в Україні, включаючи анексований Крим, а також в інших країнах світу.

У квітні в Криму російська поліція почала вручати застереження кримським татарам. Серед них: активісти кримськотатарського національного руху, правозахисники і журналісти «Кримської солідарності». У цих застереження йдеться про «неприпустимість екстремістської діяльності» в тому числі 18 травня, коли кримські татари згадують жертв депортації 1944 року.

До слова, Євросоюз закликає Росію виконати наказ суду ООН та зняти заборону Меджлісу.

 Читайте також:

 

 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: